Коя е по-добрата запушалка за бутилки за вино, корковата тапа

...
Коя е по-добрата запушалка за бутилки за вино, корковата тапа
Коментари Харесай

Коркова тапа срещу винтова капачка: кое е по-добро за планетата?

Коя е по-добрата тапа за бутилки за вино, корковата запушалка или винтовата капачка? Ожесточеният спор по тази тематика, който бушува във винените среди по-рано през този век, се концентрира върху това кое е по-добро за виното.

Оттогава има доста развиване в качеството както на тапите, по този начин и на винтовите капачки. И в този момент, когато доста консуматори и производители желаят най-хубавото за планетата, всичко стана доста по-сложно. Особено, защото няма в действителност независимо, цялостно съпоставяне на екологичните характерности на тапите и капачките на винт, което да ни управлява.

Днес всяка година се продават 5,9 милиарда алуминиеви капачки на винт, спрямо 13,1 милиарда естествени тапи и намаляващ брой пластмасови тапи (около милиард). Капачките на винт стават доста по-често срещани от към 2000 година, когато австралийските и новозеландските производители избраха съвсем единомислещо Stelvin, преобладаващата марка капачки на винт, която от този момент се трансформира в общ термин. На тях им бе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР