Коя е общината с най-висока средна заплата в страната? Това

...
Коя е общината с най-висока средна заплата в страната? Това
Коментари Харесай

Най-високите заплати в България са в малки общини с големи компании*

Коя е общината с най-висока междинна заплата в страната? Това е въпрос, на който няма по какъв начин да намерите мигновен отговор. Причината е, че данните за наети и заплати на равнище община у нас не се разгласяват, а би трябвало категорично да се изискат от Националния статистически институт (НСИ).

В районен проект мненията нормално се лимитират до заплати на равнище област, което изобщо не е толкоз информативно – вкарва в един кюп огромния регионален град и дребната селска община, които са безпределно разнообразни. Разговорът за районните неравенства е доста по-точен, когато се води със познание на равнище община.

Именно поради това, откакто ИПИ разгласява общинската карта с безработицата за интервала 2011-2017 година, през днешния ден разгласява и интерактивната карта със заплатите по общини за 2017 година (данни за общинските заплати през 2018 година към момента не са налични).

От данните за страната се знае, че междинната заплата през 2018 година се усилва с към 10% по отношение на 2017 година Това значи, че когато гледате общинските заплати в интерактивната карта, би трябвало да имате едно мислено, че междинната заплата в съответната община най-вероятно се покачва – ориентирът е растеж в границите на към 10%.

Факт е, че темпът на растеж ще е друг за обособените общини, само че в общия случай може да се чака всички да повишават междинните равнища – сравнението на 2017 година по отношение на 2016 година удостоверява това.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР