Кой точно притежава домейна AI.com и за какво го използва?

...
Кой точно притежава домейна AI.com и за какво го използва?
Коментари Харесай

От ChatGPT до xAI: скритата история на AI.com

Кой тъкмо има домейна AI.com и защо го употребява? Този скъп домейн, който до неотдавна препращаше потребителите към ChatGPT в този момент води към уеб страницата на xAI – новата компания за изкуствен интелект на Илън Мъск. На своя уеб страница x.AI – обособена компания от X Corp, твърди, че работи в тясно съдействие с X – обществената мрежа, известна преди като Twitter. Те настояват, че образоват своя просторен езиков модел благодарение на изявления от X.

Кой има AI.com?

След промяната на притежателя през 2021 година AI.com е неактивен до февруари, когато стартира да се пренасочва към ChatGPT. Въпреки че в никакъв случай не е било категорично декларирано, брокерът на домейни Saw.com допуска, че OpenAI може да го е купила и да е помогнала за смяната. Мистерията на същинския покупател на AI.com остава неразгадана, макар желаната цена от 11 милиона $. Все още не е известно дали OpenAI фактически го е купила след откриването на пропуск в сигурността или някой го е купил, тъй като е бил разпален по ChatGPT.

Собственикът на домейна AI.com към момента не е прочут, а опитите да се разбере повече посредством търсене в WHOIS са несполучливи.

Илън Мъск загатна в чат в Twitter Space, че xAI ще показва политически неточни убеждения и ще се сблъска с ответни реакции. Той я дефинира като устройство за търсене на истината, предопределено за решение на галактически загадки, като да вземем за пример за какво извънземният живот не е открил контакт с нас.

Mashable се свърза със Saw.com и xAI, с цел да разбере какво се случва, само че досега никой от тях не е дал отговор. Все още не знаем какво се е случило с AI.com и xAI.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР