Кой стопанин не би искал козината на котката му да

...
Кой стопанин не би искал козината на котката му да
Коментари Харесай

Как козината на вашата котка да стане гладка и копринена

Кой собственик не би желал козината на котката му да е гъста и лъскава. Разбира се, един от значимите фактори е наследствеността на породата. Има, обаче, няколко елементарни съвета за обгрижване, които могат да оказват помощ козината на котката ви да наподобява още по-здрава и по-красива.

Редовно разресване

Ако котката има огромна четина с пълен подкосъм, е належащо да я разресвате всеки ден. Няколко минути са задоволителни, само че това е нужно да се прави постоянно. Такова старателлно разресване, несъмнено, не е наложително за късокосместите, само че можете да го разресвате 1 -2 пъти седмично.

Подобна регулярност е значима, с цел да не се образуват заплитания върху „ коженото палто “, да се понижи загубата на косми и да се понижат рисковете от формиране на безоарни камъни. По този метод притежателят ще може да поддържа гладкостта и копринения тип на козината на котката си допустимо най-дълго.

Борба със заплитането

Ако разресването не помогне или по някаква причина е трябвало да пропуснете няколко сесии, козината може да се заплете и да се образуват неприятни възли. По -добре е да премахнете такава сплъстена четина незабавно. Ако възелът е огромен, можете просто да го отрежете или да се свържете с експерт - коафьор на животни.

Продукти за грижа за козината

Понякога притежателите употребяват човешки шампоани и балсами, с цел да се грижат за козината на своя домакински любим, само че това е извънредно неправилно. Животните не могат да употребяват козметични артикули, тъй като те могат да докарат тежки алергии, дерматити и някои други неприятни последствия за животните.

Причината е особеното равнище на киселинност на кожата, заради което се появяват такива реакции. Освен това, етеричните масла не би трябвало да се употребяват за върху животни, защото тяхното предозиране може да докара до отравяне на котките.

Без стрес

Хигиенните процедури постоянно са стрес за котките. По принцип тези животни се грижат сами за себе си, защото облизват мръсотията и неприятните миризми с грубия си език.

За да извършите миенето и къпането прелестно, най -добре е да настроите котката си авансово. Дайте почерпка, не правете внезапни придвижвания. Важно е също и вие да сте спокойни, в противоположен случай стресът може да се съобщи на котката.

Правилното хранене

Що се отнася до храненето, котките се нуждаят от разнообразни витамини и минерали. Такива добавки могат да се одобряват в допълнение към диетата на домашния любим, или можете да се купува подготвена храна, съдържаща нужните съставки. За красива четина е по-добре да обърнете внимание на Омега-6 мастни киселини и цинк.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР