Кой стои зад отложеното подписване на договора за концесията на

...
Кой стои зад отложеното подписване на договора за концесията на
Коментари Харесай

САЩ срещу Русия за пристанището на Солун

Кой стои зад отсроченото сключване на контракта за концесията на 67% от пристанището в Солун.

Това разяснява в. " Вима ".

Процедурата беше планувана за 15 декември, само че в последния миг тя беше отсрочена с претекста, че издаденият акредитив е от съветска банка, която неотдавна е била сложена под Централната банка на Русия.

В началото на декември посланикът на Съединени американски щати в Атина Джефри Пайет сподели пред Американко- гръцката комерсиална камара, че има случаи на вложения в Гърция, които пораждат безпокойствие.

" Виждахме компликациите при приватизацията в Гърция, както в пристанището в Солун, където не е ясно кои са в действителност частните вложители и от кое място идват парите им ", сподели Пайет.

В консорциумът с изключение на съветският предприемач с гръцки корени Иван Савидис влизат френска, китайска и немска компании. За него се счита, че е се употребява с благословията на интернационалните кредитори на Гърция. Те упорстват държавното управление в Атина да организира по-бърза политика на раздържавяване на активите в подмяна на получените избавителни траншове.

В края на октомври гръцкият министър председател Алексис Ципрас беше на аудиенция при американския президент Доналд Тръмп. След завръщането му в Атина започнаха проблемите с концесията за пристанището в Солун.

Концесията на пристанището би трябвало да бъде утвърдена от комисията по конкуренцията и по-късно да бъде утвърдена от Народното събрание. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР