Кой ще вземе “златните деца на убития наркобос? Шест месеца след

...
Кой ще вземе “златните деца на убития наркобос?
Шест месеца след
Коментари Харесай

100 милиона евро остави Къро: Кой ще вземе “златните” деца на убития наркобос?

Кой ще вземе “златните ” деца на убития наркобос?

Шест месеца след злокобната екзекуция на Красимир Каменов – Къро и „ Мис България “ 2007 Гергана Кочанова в Кейптаун, Южна Африка, се води война за настойничество над децата им.

Става въпрос за трите деца на Къро, оповестяват близки до почернената фамилия.

От една страна да се грижи за трите хлапета упорства майката на Гергана Кочанова – Каролина Кочанов, която живее в България и няма друго поданство. От друга, за родителство напират и близки родственици на починалия към този момент необут от ВИС-2.

Но освен обвързаност към децата са претекста за тази война. Мотив са и милионите, които наркобосът остави на своите отрочета.

С тези милиони ще оперират техните осиновители, до момента в който децата навършат пълноправие. Смята се, че Къро е оставил завещание къщи, коли, активи и компании за над 100 милиона евро.

Козът на баба Каролина в фамилната война е, че огромният наследник на Къро – 14-годишният Красимир, има американски паспорт. По тази аргументи майката на Гергана ще се опита да получи попечителството, с цел да заведе и отглежда внуците си в Съединени американски щати.

Кой ще вземе “златните ” деца?

Красимир Каменов – младши е роден на 11 август 2009 година в Чикаго и съгласно законите на Америка е пълновръстен жител на Щатите. Не по този начин обаче стои въпроса с другите две деца на Къро и Гергана. Те са надлежно на 11 и 9-годишна възраст. Те са родени в Южна Африка и разполагат с българско поданство.

Чака се способен съд да реши кой от роднините им да поеме попечителството над тях.

Българските родственици считат, че хлапетата ще се усещат по-добре в България, по тази причина и ще се опитат да получат опеката над децата, с цел да ги отглеждат в родината им.

В интригата за “златните деца ” се намесва и трети фактор – бащата на Гергана Кочанова. Дядото на трите деца живее в Чикаго от 20 години. Това е изтъкнатият плувец от близкото минало и участник в Олимпиадата в Москва през 1980 година Петър Кочанов. Той обаче е разведен с майката на Гергана – Каролина, и съгласно техни общи познати двамата от дълго време са в обтегнати връзки. Предполага се, че в случай че децата на Къро бъдат скрити в Съединени американски щати, с американска виза и право на престой ще се снабди и майката на Гергана Кочанова.

 

 100 милиона евро остави убития Къро: кой ще вземе Снимка: БГНЕС
Доскоро малчуганите към момента се намираха в Република Южна Африка.

РЮА отхвърляше да ги съобщи на околните им без правосъдно решение на техен съд и до момента в който не са сигурни, че ще бъдат настанени на удобно място. Убийството на родителите им е в сложено в графата „ брутална екзекуция ”. Което постанова децата да бъдат зорко защитавани. Имат и защита, която е обезпечена от страната. След нещастието с хлапетата е работил психолог, който наложително се назначава при такива нещастия.

Както „ Уикенд “ писа неотдавна, счита се, че наследниците на Красимир Каменов и „ Мис България 2007 “ Гергана Кочанова към този момент са прибрани скрито в България. Неофициално се приказва, че те са отпътували от РЮА с непознати персонални данни и придружавани от полицейски представител. У нас децата са поверени на грижите на сестрата на мафиота, която живее в София.

Процедурата по даване на попечителството може да отнеме до половин година според от решението на съда. Забавяне има и заради обстоятелството, че РЮА няма подписани спогодби с огромен брой страни.

Подобна беше ориста на дребната Йоана – щерка на убитите през февруари 2018 година в Кейптаун Незабравка Пеева и Анджело Димов.

Тя бе върната у нас след 4 месеца. Желание да я гледат незабавно изявиха родственици на татко й, които поставят грижи и към днешна дата.

Телата на родителите й бяха открити, откакто никой от тях не отишъл да я вземе от занималня. Във съдбовния ден 6-годишното тогава дете чакало някой от двамата пред постройката дружно с връстниците си. Дълго време никой не се появил и тогава Йоана споделила терзанието си с учителките. Възпитателка направила опит да се свърже с Незабравка и Анджело, само че без триумф. Търсили ги няколко пъти, само че никой не вдигал телефона си.

Последвало позвъняване към локални служители на реда, които при посещаване на дома се натъкнали на ужасяващата панорама. Освен убитите с по един патрон в главата мъж и жена, било убито и тяхното куче.

Източник – “Уикенд ”

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР