Кой ще управлява Германия - въпросът остава без отговор и

...
Кой ще управлява Германия - въпросът остава без отговор и
Коментари Харесай

Мартин Шулц: Не отхвърляме нито една възможност за правителството

Кой ще ръководи Германия - въпросът остава без отговор и след срещата късно нощес сред водачите на Християндемократическия съюз и на социалдемократите Ангела Меркел и Мартин Шулц при президента Щайнмайер. След диалозите, Шулц разгласи, че неговата партия още не е взела решение дали да влезе в коалиция за ръководството на страната дружно с досегашните си сътрудници - консерваторите на Меркел. Щайнмайер пое самодейността за намиране на компромис, откакто първичните договаряния сред четири партии се провалиха.

Поставени ли са основите на нова необятна коалиция на диалозите по мрачно сред Меркел и Шулц при президента. Дори да знаят отговора, немските политици по традиция не избързаха да създават новината, която всички чакат.

Вместо това Шулц успокои - времето ни не притиска.
Мартин Шулц, водач на ГСДП: " Има необятна поддръжка за това да не отхвърляме нито една опция по отношение на образуването на ново държавно управление. Имаме работещо държавно управление, тъй че времето не ни притиска. "
Лидерът на социалдемократите изрично отхвърли циркулиращи информации, че към този момент са склонили да водят съдружни договаряния. Решението ще бъде взето на партийния конгрес идната седмица. Никой не може да чака всичко да стане бързо, разяснява и съпартиеца на Шулц, Зигмар Габриел.

Специално за " По света и у нас " Дейвид Макарлистър, член на Хлияндемократическия съюз на Меркел и ръководител на Комисията по външни връзки разяснява в Европейския парламент в Брюксел обстановката в Берлин.
Дейвид Макалистър, народен представител в Европейския парламент от ЕНП: Няма политическа рецесия в Германия. Това е тест за политическата ни система, само че Германия има краткотрайно държавно управление, ние сме в положение да вземаме всички решения, които би трябвало на национално, европейско и интернационално равнище. Ще имаме устойчиво държавно управление, да се надяваме - до февруари или март, идната година.
Социалдемократите управляваха дружно с консервативния блок на Меркел сред ХДС и баварския ХСС от 2013 година. На изборите през септември те претърпяха най- огромната си загуба в следвоенната история на Германия.Ето за какво не бързат с решението, което ще дефинира политическата им орис.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР