Кой ще бъде с децата? Как ще бъдат обгрижвани тези

...
Кой ще бъде с децата? Как ще бъдат обгрижвани тези
Коментари Харесай

Психолог: Не е добре за психиката учениците да бъдат изолирани заради К-19

Кой ще бъде с деца та? Как ще бъдат обгрижвани тези деца ? Ако да вземем за пример здравната сестра е с тях, какво вършат други деца , които имат потребност от здравната сестра?

Тези въпроси сложи в ефира на Би Ти Ви Цветана Милчева, преподавател и баба на възпитаници, за рекомендацията на министерството на образованието към учебните заведения да обособят място за уединяване на възпитаник или чиновник със признаци на ковид. Тя недоумява по какъв начин деца та, даже единствено при хрема или кихане, ще бъдат сложени в изолационна кабина, в съответния случай - кабината на защитата на столичното 119-о учебно заведение " Акад. Михаил Арнаудов ".

" Отговорността за организацията е на шеф а. Неприятна е единствено думата " изолатор ", сподели шеф ът на 119-то учебно заведение Деян Стаматов и предложи тя да бъде сменена с друга. " Времето, през което детето ще изчака родителя си, съгласно мен, е сред 5 и 10 минути. Време, през което то може да бъде с педагогическия консултант, с психолог а, с здравната сестра, а в случай че те са заети - с управлението. Той уточни, че учебното заведение му е подготвило още три дребни пространства, които се намират покрай излаз, с цел да може родителят " доста бързо да прибере детето си ". " Всяко учебно заведение ще го има този проблем ", допусна Стаматов.

" В нашето учебно заведение нямаме свободна стая в нито един миг свободна ", зави Стаматов на решението на други учебни заведения да отделят цяла стая за уединяване на деца с проявени признаци на ковид.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР