Кой се страхува от Ти броиш? Някой силно се е

...
Кой се страхува от Ти броиш? Някой силно се е
Коментари Харесай

Опитват се да съборят системата на ДБ Ти броиш

Кой се опасява от " Ти броиш "? Някой мощно се е тормозил от платформата за почтени избори и се пробва да я саботира: за няколко дни във формата ѝ за записване на уеб страницата са въведени хиляди подправени имена и ЕГН на несъществуващи хора, сякаш доброволци за гарантиране на честния избор на 2-ри април. Това сигнализира кандидат-депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев. И прецизира: 

7347 подправени записа са направени в интервала сред 13-16 март от общо 45 IP адреса. Най-голям брой записи, малко над 6000 са направени на 14 март от общо 35 IP адреса. Само 25% от въведените ЕГН-та са годни. Екипът на Ти броиш взе ограничения и ограничи опцията за въвеждане на подправени данни.

Проверката и валидирането на всеки един от тези записи обаче затруднява работата на екипите ни и това наложи спомагателни старания за култивиране на цялата постъпила информация.

Големият проблем, несъмнено, не е, че затрудняват екипа. Големият проблем е, че някой в България прави всичко допустимо да затрудни демокрацията, да попречва честните и транспарантни избори, да подкопае държавността, да върне страната обратно. Излишно е да споделям, че ще създадем всичко по силите си, с цел да не допуснем това.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР