Кой се опитва да я овладее – Симеонова не посочи

...
Кой се опитва да я овладее – Симеонова не посочи
Коментари Харесай

Доскорошната „дясна ръка” на Стефан Янев: Партията е обект на нездрав интерес

Кой се пробва да я овладее – Симеонова не уточни имена.

 

Партията на Стефан Янев е обект на нездравословен интерес от избрани фактори, които се пробват да я овладеят. Това разяснява пред NOVA Ралица Симеонова - досегашната „ дясна ръка ” на Стефан Янев във групировката му „ Български напредък ”.

Симеонова уточни две провокации пред партията - кадровите въпроси и ценностната ориентировка.

„ Много хора желаят, малко могат. Това са кадровите проблеми. Разбира се, има и качествени хора, само че те не са сериозна маса. Според мен вероятностите за развиването на групировката не са изключително позитивни ”, сподели Симеонова.

„ Като всеки нов политически план, групировката е обект на нездравословен интерес от избрани фактори, които вършат опити да я овладеят. От моя позиция не бяха взети нужните ограничения против това ”, съобщи още Симеонова. Тя не уточни имената, които се „ пробва да овладеят партията ". 

„ От това по какъв начин се образува и структурира тази групировка ще стане ясно дали има късмет за градивна роля в българския политически живот. Има представители на съвсем всички политически партии, за които може да се сетите. Но всеобщо хората не са качествени. Има и качествени, само че те не са преобладаващи ”, сподели Симеонова.

Попитана дали една от аргументите да напусне е проф. Моллов, тя сподели: „ Този случай в огромна степен беше решен, а и проф. Моллов не е част от групировката. По-скоро ме тормозят персона, които сега гравитират към партията ”, сподели тя.

По думите й „ всеобщо българските партии се употребяват като интерес за осъществяване на частни ползи. ”

„ Имаме сериозна рецесия на политическото посланичество. Много малко качествени хора има в българския политически живот ”, разяснява още Симеонова.  

За Стефан Янев сподели: „ Той е стойностен, логичен човек, който обаче няма задоволителен политически опит. Това ще му пречи отсега нататък. Много бързо би трябвало да натрупа политическия опит, с цел да се оправи с главните провокации. Гъвкав и ефикасен е – това може да е извънреден позитив за политическата му кариера отсега нататък ”.

„ В момента групировката е в аморфно положение. Воля може би има, само че не знам дали има потенциал да бъде изчистена ”, сподели още Симеонова.

Запитана за ролята на президента Румен Радев в тази партия, Симеонова сподели: „ Предстои да забележим каква е неговата роля. Ще имаме опция да проследим развиването на тази групировка и дали президентската институция ще й даде подтик, или не ”.

„ Президентската институция има мощно въздействие във връзка с насочването на политическия дневен ред в една или друга посока. Може да изиграе позитивна или негативна роля нещо да се случи или не ”, разяснява Симеонова.

По думите и в случай че се стигне до предварителни избори, има няколко сюжета, които не са изключително положителни за страната.

„ При предварителни избори ще има също толкоз фрагментиран кабинет. От друга страна предварителните избори минават през режим на длъжностен кабинет, само че при липса на парламент, които го лишава от опцията да води ефикасна политика ”, разяснява Симеонова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР