Кой съм аз?, Как съжителстват в мен доброто и злото?

...
Кой съм аз?, Как съжителстват в мен доброто и злото?
Коментари Харесай

Образът като търсене на човешката същност

" Кой съм аз? ", " Как съжителстват в мен положителното и злото? " " Доколко времето може да ме промени? " и " Постижима ли е вечността? " са дребна част от многото въпроси, на които изложбата на художника Васил Абаджиев търси отговорите. Дали тези отговори ще бъдат открити обаче и съществуват ли еднопосочни такива не е толкоз значимо.

Селекцията от живописни платна, озаглавена " Аз съм ", няма искания за достигането до Обетованата земя на сигурното знание за индивида. Тя е красиво блуждаене из бездните на мозъка и сърцето, криещо в себе си заплахата да се изгубим из лабиринта на всички тези питания, само че и вярата, че постоянно можем да продължим по пътя към себе си.

Усещането си за изложбата, както и повече за метода, по който личността на Васил Абаджиев въздейства върху творчеството и живота й показа пред нас и брачната половинка му - известната театрална режисьорка Лилия Абаджиева.

За това какво е да бъдеш дете на белязани от гения родители, както и усещанията си актуалната селекцията картини описа синът на Лилия и Васил Абаджиеви – Иван, който също се занимава с изкуство.

Изложбата " Аз съм " на Васил Абаджиев може да бъде забелязана в столичната изложба " Ракурси " до 8-ми февруари.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР