Кой съм аз?Чудили ли сте се някога кой сте? Това

...
Кой съм аз?Чудили ли сте се някога кой сте? Това
Коментари Харесай

10 въпроса, чиито отговори вадят същността ни на показ

Кой съм аз?

Чудили ли сте се в миналото кой сте? Това е метафизичен въпрос, който всички сме си задавали в един или различен миг, написа. Това е обвързано с мислене за личната си еднаквост и нейното значение.

Кой си ти? Как може да схванеш?

Ето 10 въпроса, които ще ви дадат доста скъпа информация за себе си.

1. Как бихте описали себе си с три думи?

Когато става въпрос за разкриване кой сте, значимо е да се задълбочите в облика, който имате за себе си. Затова се запитайте по какъв начин бихте се описали.

Кои три думи бихте употребявали? Те могат да бъдат епитети, полезности, характерности или личностни черти.

2. Ако една връзка или работа ви вършат нещастни, оставате ли или напускате?

Този въпрос (или по-скоро неговият отговор) е обвързван с вашите тактики за справяне, вашите граници, вашите полезности и вашите цели. Следователно, това също приказва доста за вас.

Не е същото да останеш в нещастна връзка или работа, както и да я напуснеш. Какъв си ти в такива обстановки? Какво сте склонни да вършиме?

3. Кои са вашите съществени полезности?

Ценностите обгръщат всички тези правила, добродетели и качества, които вярвате, че са значими или незаменими в живота ви, в хората, които срещате, в дейностите ви и нещата, които ви заобикалят.

Всички имаме избрани полезности - жертва, старания, обич, преданост, правдивост и морал.

Тези полезности приказват доста за вас, защото отразяват това, на което отдавате значение в живота си.

4. Каква е задачата ви в живота?

Вашият отговор ще бъде обвързван със смисъла, който придавате на живота.

Може би обич? Щастие? Богатство? Успех? След като сте дали отговор на този въпрос, може да се запитате какво значи щастието за вас? Или триумфът?

5. Може ли да извършите живота на някого друг?

Този въпрос е обвързван с вашите полезности и вашата лична еднаквост. Вашият отговор ще отразява частично доколко сте съпричастни към другите, какъв брой сте уверени в себе си, какво смятате, че сте способни да постигнете и какво може да допринесете за другите.

6. Благодарни ли сте?

Благодарността е полезност, а склонността да бъдете признателни е личностна линия и характерност.

По този метод отговорът на този въпрос ви предлага доста информация за себе си и кои сте. Вие човек, който цени нещата, ли сте? Благодарни ли сте за това, което имате? Или сте по-фокусирани върху това, което нямате?

7. Какво съставлява най-хубавото от вас?

Какво бихте подчертали за себе си като позитивни страни? Във вашия отговор ще намерите повече информация за вашата Аз идея.

Това е информация, обвързвана с това по какъв начин виждате себе си и това, в което вярвате, свети блестящо във вас. С други думи, вашите мощни страни и това, с което се гордеете.

8. След 10 или 20 години какво бихте желали хората да кажат за вас?

Този въпрос отразява какво желаете другите да мислят за вас с течение на времето. Вашите полезности? Нещо материално? Вашите триумфи? Вашите страсти?

Отговорът, който давате, приказва за най-дълбоките ви стремежи, защо копнеете и за въздействието, което бихте желали да окажете върху живота на близките.

9. Какви битки сте имали, които са ви трансформирали?

Преминавате през сложни прекарвания в живота си. В тези битки вие се променяте. Те могат да ви създадат по-силни или може да станете по-уязвими.

Защото животът ви трансформира. Така отговорът на този въпрос също разкрива кой сте. То отразява вашия път, вашите сложни моменти и ученето, което сте придобили посредством тях.

10. С какво се гордеете най-вече?

Още един въпрос, който може да си зададете, с цел да опознаете себе си повече. С какво се гордеете? Дали се дължи на нещо, което сте постигнали? Или на нещо, което сте споделили или помислили? Или това са хората, които ви заобикалят? Всъщност вашата лична горделивост и фактът, че изпитвате горделивост към нещо, също отразява вашата персона, вашите полезности и вашия метод на мислене.

Помнете, че себепознанието е пътешестване, което продължава цялостен живот. Следователно въпросите за интроспекция, направени посредством вашия вътрешен разговор, могат да ви оказват помощ да осъзнаете своя път и личната си еднаквост.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР