Кой промени спецификациите за автомобилите за МВР – от висока

...
Кой промени спецификациите за автомобилите за МВР – от висока
Коментари Харесай

МВР министърът посочи към служебното правителство на Радев за джиповете, които задействаха ОЛАФ

Кой промени спецификациите за колите за Министерство на вътрешните работи – от висока проходимост на нараснала, поради които се намеси ОЛАФ? На този въпрос вътрешният министър Христо Терзийски, който по това време е началник на Национална полиция, изясни, че дружно с Гранична полиция била създадена идея.
Изготвихме спецификации, които се съгласуваха с всички структури на Министерство на вътрешните работи и по време на служебното държавно управление (на Огнян Герджиков) спецификациите бяха занижени и по този начин се стигна до правенето на спецификации за по-нисък клас коли. Първоначално изискването на публичната поръчка беше 60% механически параметри, 40% цена, само че при служебното държавно управление беше направено наопаки. Мисля, че предлагането е на консултант на тогавашния вътрешен министър (Пламен Узунов, чийто арест от 2020 година ), има следствие, съобщи Терзийски пред Българска национална телевизия.
 АКФ сигнализира за още нарушавания при поръчки за джипове от Министерство на вътрешните работи АКФ сигнализира за още нарушавания при поръчки за джипове от Министерство на вътрешните работи
Занижени критерии и съществени знаци за нарушавания по Закона за публичните поръчки има и в двете публични поръчки за пазаруване на...
Вътрешният министър сподели и, че ОЛАФ го е разпитвала, през 2019 година.
Още:
Имах диалози с хора от района, от регионалното и общинското управление на ГЕРБ, организирах диалози и с премиера Борисов и се взе такова решение. Така Терзийски изясни за какво се кандидатира за народен представител за 45-тото Народно заседание и оглави листата на ГЕРБ в Кюстендил.
Предвид, Терзийски изрази убеденост, че всичко с противоепидемичните ограничения ще е наред – тъй като това е било подготовка.
 Терзийски: Вече текат разпити в Министерство на вътрешните работи поради контракта, разследван от ОЛАФ Терзийски: Вече текат разпити в Министерство на вътрешните работи поради контракта, разследван от ОЛАФ
Специализираната прокуратура към този момент води разпити на МВР-служители, свързани с контракта за доставка на коли за потребностите на полицията,...
По думите му, от Министерство на вътрешните работи ще се изисква повече запас поради машините за гласоподаване, само че това няма да е проблем. Най-вероятно и поради противоепидемичните ограничения ще трябват повече служители на реда, като процедура е да се ангажират чиновници на Гранична полиция и пожарникари.
На 7 или 8 март ще бъде разгласен специфичен телефон, на който може да се подават сигнали за изборни измами.
52 служители на реда са в болница, 428 се лекуват у дома, 90 са под карантина, съвсем 9000 чиновници на Министерство на вътрешните работи са се ваксинирали против COVID-19 с първа ваксина, 118 са с втора ваксина, най-вече работещи в Министерство на вътрешните работи болница в София – това е краткотрайната статистика за обстановката с ковид в Министерство на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР