Кой предложи да не се плаща първия ден от болничния

...
Кой предложи да не се плаща първия ден от болничния
Коментари Харесай

Горанов: Ние ще сме толкова по-бедни, колкото по-далеч стоим от ценностите, изповядвани от богатите държави

Кой предложи да не се заплаща първия ден от болничния не е оня въпрос КОЙ? Няма този заряд. Имаше напрежение сред ГЕРБ и Оперативна програма, че темпото, по което се извършва програмата на сътрудниците ни не се извършва. Беше декларирано, че в случай че желаеме да продължим напред би трябвало да се съобразяваме с политическите стратегии. Това сподели финансовият министър Владислав Горанов в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия.

„ Това е пакет от ограничения, препоръчани от ръководещото болшинство с техните плюсове и минуси. Няма значение кой го е предложил “, добави той.

„ Обсъдиха се разнообразни разновидности, решения и вероятности. През последните години отчитаме удвояване и утрояване на неработоспособността. Проблемът е в това, че българинът не е подготвен на взаимност, тъй като гледа на страната като на непознато тяло. Той желае да измами страната. Това решение за нас не е неверно, тъй като в случай че приказваме с работодателските организации, положението на пазара на труда е, че не са малко хората, които са подготвени да мамят системата “, изясни министърът на финансите.

От ГЕРБ разясниха за болничните и подсетиха: заплатата ще стане 1400 лева

Той регистрира, че броят на болничните листове нараства доста към празниците. По думите му това може да се контролира и с репресивни ограничения, само че за какво да се стига до там? „ Наказателен кодекс е писан за честните жители, а не за нарушителите “, означи Горанов. Той даде за образец Швеция, в която тези ограничения са много по-завишени. „ Ние ще сме толкоз по-бедни и надалеч от триумфа, колкото по-далеч стоим от полезностите, които богатите страни изповядват “, акцентира той.

На въпрос, че всяко негово предложение е посрещано с отрицание, а концепциите му са непопулярни, Горанов съобщи: „ Това е симптом на политическа храброст. Това демонстрира, че не си на власт самоцелно. Трудно е да променяме средата, която не се харесва на всеки “.

Попитан за Бюджет 2020 и това, че той е още от същото, финансовият министър съобщи: „ Ние сме същите, които в последните 10 години печели доверието на хората. Ще влагаме в образованието, инфраструктурата, опазването на здравето, уговорките към НАТО. За мен най-важния ангажимент е образованието. Важно е да успеем междинното обучение, което е богатство и полезност, за което загубихме време да развием. Загубихме най-ценното на едно общество – качеството на човешкия запас “.

КРИБ поддържа напълно предлагането първият ден от болничния да не се заплаща

„ Искахме да сме солидарни, само че 45 години ни отдалечиха един от различен “, означи финансовият министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР