Кой плати на медиите да потулят инцидента? Злокобен полет TK1030

...
Кой плати на медиите да потулят инцидента? Злокобен полет TK1030
Коментари Харесай

Полет към ада: Самолет-ковчег на Turkish Airlines за малко да се взриви над София. Екипажът крещи: Аллах Акбар

Кой заплати на медиите да потулят случая?



Злокобен полет TK1030 от София за Истанбул на Turkish Airlines е щял да погребе пасажерите си живи в нощта на 6-ти против 7-ми февруари т.г. Причината е нередовност на летателната машина, за която Turkish Airlines са знаели авансово, само че са се създали на разсеяни с цел да спестят средства за ремонт. Близки на оживелите по знамение се свързаха с нашата медия с цел да попитат за какво българските летищни управляващи са дали позволение за политане на самолета и кой от РВД е взел пари с цел да си затвори очите?

Препатилите пасажери упорстват притежателите и екипажът на Turkish Airlines да бъдат подведени под отговорност за преднамерено ликвидиране, а подкупните български служители да дават отговор пред Народното събрание за незаконните си действия.

Часове след случая с нас се свързаха сътрудници от други медии. Те се оплакаха, че основните редактори им били забранили да пишат по тематиката, защото турските притежатели на самолетната компания към този момент били платили затлъстял подкуп за мълчанието им.

Въпреки осведомителното ембарго, на 10 февруари истината за самолета-ковчег си проби път в няколко родни медии. Ето по какъв начин те преразказват ужаса във съдбовната нощ:

„Пригответе се за удар“ (Brace for impact) – това е най-страшното нещо, което може да чуете, когато се намирате на борда на аероплан и той е във въздуха. Това обаче са чули пасажерите в полет TK1030 от София за Истанбул на Turkish Airlines към среднощ българско време, сред 6 и 7 февруари. Полетът е трябвало да излети за турския мегаполис в 21:15 часа от Летище София, само че поради механически проблем това не се е случило. Задържаха ни в самолета да не излизаме и след известно време ни споделиха, че казусът е отхвърлен, споделя Цвети – пътник, с който медията ни беседва. В последна сметка, самолетът излетява към 23:00 часа. Малко по-късно обаче, съгласно Цвети, е оповестено, че самолетът се връща назад в София – поради механически проблем. Следва и ужасът – публично предизвестие към пасажерите да се приготвят за удар, като смъкват очилата, да се пазят от остри предмети и да заемат подобаваща поза. За благополучие самолетът каца сполучливо на Летище София. Какъв е бил казусът, принудил машината да се върне? На пасажерите не е казано публично, по думите на Цвети. За тях остават единствено догатки – дали е бил колесникът, дали проблем с мотор, дали нещо друго. И най-важното – дали става въпрос за същия проблем, който е забавил излитането.

Пътуващият в ужасяващия полет Крум Атанасов споделя, че хората са били застинали от боязън.
„ Едно момиче от нашата група стартира да тананика някаква ария, а стюардите откъм гърба започнах да се молят на Аллах. Беше извънредно ужасно, тъй като ти разбираш, че става нещо. Виждаш, че тези, които знаят какво става, се молят на своя Господ и ти не можеш да схванеш какво се случва “, прибавя той.
Крум Атанасов се отхвърля от почивката си, само че споделя, че ще търси правата за този полет в съда.
Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР