Кой период от годината се очаква с най-голям трепет и

...
Кой период от годината се очаква с най-голям трепет и
Коментари Харесай

Най-интересните СПОРТ-ни тото“ събития, които са се случили през месец декември

Кой интервал от годината се чака с максимален боязън и приповдигнато въодушевление? Признаваме с ръка на сърцето, че отговорът е извънредно елементарен - снежният и превъзходен декември е един от най-любимите месеци на българите. Любим, тъй като във въздуха витае празнично неспокойствие, блян към топлия фамилен уют и отрупаната с вкусни гозби маса. По побелелите улици се гонят деца с радостни крясъци, над притихналите къщи прелитат игриви снежинки, а украсените елхи греят и неуморно повдигат градуса на празничното въодушевление.

Спортът прави освен прави живота ни трогателен, само че и носи шанс

Но декември не е единствено месец на положителното въодушевление, подаръците и фамилните тържества. На 29-тият ден от него, най-обичаната и известна игра на Българския Спортен Тотализатор ( " Тото 2 - 6 от 49 " ) чества своя рожден ден. Тя е основана през далечната 1957 година, а първите изтеглени цифри са били 6, 13, 28, 38, 46 и 47. Мястото, на което се организира това историческо изтегляне също не е инцидентно определено - това е енигматичната зала " Фестивална ", обвързвана с българския спорт, още от чертожната дъска на архитекта. Изключително любопитно е, че по време на първия тираж, топките се вадят от сферата от млади волейболисти, тъй като събитието се случва точно по време на същински шампионат за юноши и девойки. За събитието вестник " Спорт тото " написа с жар: " 18:45 часа... В средата на залата внасят, сложена върху маса с алено сукно, сферата, в която ще се сложат топките с наименованията на 49-те типа спорт. Сферата се затваря с автомат и надзорен болт. Към нея пристъпва майсторът на спорта Коста Шопов и я завърта. В гнездото пада една топка, Шопов я развива и високо афишира: " Безмоторно хвърчене №6 ". Втори сферата върти и изтегля топка Румен Пейчев, капитан на юношите на волейболния " Славия " - " Водномоторен спорт №13 ". Следва Димитър Димов - капитан на юношеския отбор по волейболна " Левски ". " Хокей на лед №46 ", афишира той... ".

За страдание на мнозина, в този празничен тираж няма уцелени шестици. Но по тази причина пък се падат цели три петици със сериозната за тези времена сума от по 5300 лева всяка. Първата шестица в историята на " Тото 2 - 6 от 49 " и на Българския Спортен Тотализатор по принцип, е уцелена на 25 януари 1959 г, когато трима късметлии по едно и също време познават числата и печелят рекордните 65 000 лева Оттогава насам обичаната игра написа история и съумява да зарадва десетки хиляди български фамилии.

Почти приказни истории и събития

През този празничен, само че снежен и леден месец, българският спорт също е съумял да постави златни декорации на вечнозелената елха. И както се случва единствено в приказките, даже и най-чаканото спортно съревнование на планетата от време на време става подвластно на климатичните особености. Може и да ви звучи необичайно, само че лятната олимпиада в Мелбърн през далечната 1956 година, се организира... през декември! Този чудноват факт носи голям триумф на България, тъй като Никола Станчев печели първия златен олимпийски орден в спортната ни история! Дисциплината в която се състезава е битка, а с това отличие стартира и именитата история на българската школа по битка, окичена с неизброими оценки.

Декемврийското спортно благополучие за българите обаче не се изчерпва единствено с битката. Това се е случвало даже в най-престижния футболен шампионат през днешния ден - " Шампионска Лига ". Това е най-гледаното представление от милионите футболни ентусиасти по света, а нашите евентуално добре си спомнят датата 6 декември 2016 година. Тогава българският първенец по футбол - Лудогорец, игра много мощно и съумя да приключи наедно с безспорния първенец на Франция и постоянен участник в шампионата - " Пари Сен Жермен " на неговия стадион " Парк Де Пренс ". Всъщност, с ръка на сърцето можем да споделим, че французите се избавят от позорна загуба благодарение на гол в добавеното време, като резултатът е самобитен празничен подарък за почитателите на коженото кълбо в България.

Печелите вие, само че печели и спорта. А той има потребност.

На фона на всички забавни обстоятелства до момента е добре да знаете, че солидна порция от облагите на Българския Спортен Тотализатор отиват непосредствено за подпомагането на българския спорт. Тази традиция е в основата на поддръжката през годините за редица спортисти и тимове, посочили след това своето майсторство и завоювали десетки оценки.

През сегашния празничен месец декември, следва да се раздават доста облаги. Джакпотът в играта " Тото 2 - 6 от 49 ", стремглаво повишава заряда си и в 97-я тираж ще доближи апетитната сума от 5 300 000 лева Привлекателни числата на облагите, които се крият в игрите " Тото 2 - 6 от 42 " и " Тото 2 - 5 от 35 ".

За всички, които към момента се двоумят да тестват шанса си, ето и малко статистика. Знаете ли, че за единствено за месец ноември Спорт Тото е изплатило от игри над 1 410 014 лева? От игрите Втори тото късмет играта 5/35 е раздала 59 833.20 лева, 6/49 - 50 000 лева За денят на християнското семейство един от участниците стана собственик на чисто нов автомобил. Същото се случи и в тираж 91-ви. В същото време тотализатора не не помни да се грижи за тото милионерите си, които ежемесечно се радват на приходи в банковите си сметки. Само за месец ноември тотализаторът им е изплатил сериозната сума от 960 168.70 лева В игрите от акциите " Печалби плюс " и Тото клуб пък късметлиите получиха голям брой предметни и парични награди.

В умозаключение още веднъж споделяме с вас нашия умен съвет - Не спирайте да мечтаете и да участвате в обичаната игра " Тото 2 - 6 от 49 "! Нужда е дребна доза шанс и купища положително мислене, с цел да стане допустимо да " ударите " бленуваната шестица с иконичния червен фиш. И по този начин да сбъднете най-съкровените си фантазии - екзотично странствуване до бленувана дестинация, първокласен автомобил или ново жилище, в което да съберете всички близки хора за топлите, обичани празници.
 Спорт тото - шансът надскача фантазиите
Спорт тото - шансът надскача фантазиите

Към момента тото милионерите са 112, а тяхната численост може да се усили още тази неделя
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР