Кой от пълноразмерните електрически SUV на GM е по-добрият? В момента

...
Кой от пълноразмерните електрически SUV на GM е по-добрият?
В момента
Коментари Харесай

Битката на електротитаните: Cadillac Escalade IQ срещу GMC Hummer

Кой от пълноразмерните електрически SUV на GM е по-добрият?

В момента General Motors е водеща компания при пълноразмерните електрически SUV с два модела, от които можете да избирате. Въпреки че има явни разлики сред Cadillac Escalade IQ и неговия по-стар корпоративен братовчед GMC Hummer EV SUV, те си наподобяват повече, в сравнение с си мислите.

И двата употребяват технологията Ultium на GM, в това число голям акумулаторен пакет, произвеждащ повече от 200 киловатчаса налична сила.

За да се подсигурява, че има малко припокриване сред тях, Hummer е по-ориентиран към приключенията, до момента в който Caddy е заложил на огромния разкош в напълно електрическия „ Sclade “. В съпоставяне с IQ високотехнологичният интериор на Hummer наподобява непретенциозно, само че за това по-късно. Засега това са единствените две благоприятни условия в този съответен сегмент.

Екстериор: Два разнообразни аспекта на американската просвета

Escalade и Hummer са емблематични американски коли и техните електрически версии естествено трябваше да включват съществуващи дизайнерски детайли, с цел да наподобяват тези коли най-малко познати на мощно скептичната публика.

Ще стартираме с Hummer, който разчита в по-голяма степен на дизайна, въодушевен от военния автомобил, приспособен за цивилни. Предната част има обновена версия на емблематичната радиаторна решетка, само че е актуализирана за ерата на електрическите автомобили.

Тя също по този начин разполага със наложителната LED светлинна лента. По принцип това е огромна кутия с солидно разширени арки на колелата и готини детайли като покрив Infinity с преносими панели. Задната част също е осъвременена версия на остарелия автомобил, а аварийна е прилежно закрепена към багажника за елементарен достъп. Опциите за колела варират от 18 до 22 инча, обгърнати в 35-инчови офроуд гуми.

Hummer с мотор с вътрешно горене беше знак на остатък и това в последна сметка умъртви автомобила. Електрическата версия също е несъразмерна и не изключително екологична, тъй че има същия проблем с имиджа като предшествениците си.

Escalade IQ е самоуверен, само че прочут. В началото дизайнерите на Caddy имаха огромен проблем. Той е прочут с прекомерно огромната си радиаторна решетка, от която електрическият автомобил не се нуждае. Вместо просто да отстранен решетката, както доста други автомобилни производители, Cadillac стартира с празен лист хартия и сътвори нещо, което съгласно нас е образно привлекателно, като в това време работи за марката.

Отстрани това към момента е непогрешим Escalade, само че линията на покрива се спуска малко повече, създавайки по-спортна хармония. IQ е по-закръглено от „ кутията Hummer “, само че въпреки всичко е задоволително квадратно, с цел да подсигурява, че всеки вътре има място.

Cadillac е запазил отвесните LED светлини от модела с ДВГ, само че задната част наподобява има повече светлини, в сравнение с е належащо. Харесва ни, че Cadillac употребява технологията на LED осветлението, с цел да сътвори подправена радиаторна решетка. Това е трогателен метод за опазване на „ решетката в фамилията “.

По някакъв метод IQ съумява да направи по този начин, че 24-инчовите джанти да наподобяват напълно естествени.

Performance: типично ускоряване на EV по права линия

Cadillac е дал на IQ общоприетата настройка с два мотора, създавайки система eAWD без механична връзка сред предния и задния мост. Hummer употребява същия метод, само че версията EV3X има тримоторна конфигурация с два мотора, задвижващи задните колела.

Hummer със общоприетата двумоторна настройка създава 625 к.с. и претендирания въртящ миг от 11 300 Нм. Добавянето на трети мотор покачва мощността до 830 к.с. и сякаш 15 592 Нм. Данните за въртящия миг са доста по-високи, защото Hummer показва въртящия миг на колелата, а не на мотора, с цел да направи мощността си по-впечатляваща.

Escalade IQ е ситуиран сред двата модела на Hummer. В естествен режим той развива 680 к.с. и 833 Нм, които нарастват до 750 к.с. и 1063 Нм при включване на режим Velocity Max.

Hummer твърди, че EV3X спринтира до 96 км/ч за 3,5 секунди, до момента в който Cadillac твърди, че Escalade IQ може да стигне до тази скорост за по-малко от пет секунди.

Cadillac твърди, че теглителната мощ е 3628 кг. Hummer може да се оправи единствено със 3071 кг. Като се има поради какъв брой зле се показват нормално електрическите коли, когато бъдат помолени да теглят нещо в действителния свят, се съмняваме, че притежателите им в миналото ще употребяват своите SUV от висок клас за тази цел.

Но данните за мощността и продуктивността не са единствените числа, свързани с електрическите транспортни средства, за които евентуалните притежатели би трябвало да се тормозят. Тъй като и двата автомобила употребяват толкоз огромна батерия, по какъв начин наподобяват времената за презареждане и прогнозният пробег?

IQ и Hummer употребяват една и съща високоволтова архитектура, която дава опция за бързо зареждане с 800-волтов непрекъснат ток, от който се нуждаят, с цел да зареждат акумулаторните акумулатори с потенциал над 200 kWh. При зареждане с 350 kW Hummer може да се зареди от 20 % до 80 % за 45 минути. На всеки 10 минути се усилват почти 160 км пробег.

По данни на EPA Hummer може да измине 505 км или сред зарежданията. Прогнозата на Cadillac е 724 км за IQ. Ако е правилно, това демонстрира силата на усъвършенстваната аеродинамика.

Интериор: Кадилак печели огромна победа

Hummer EV е огромна крачка напред спрямо предходните модели.Той има първокачествен интериор, изпълнен с функционалности от висок клас, като екран за инфоразвлекателни системи с диагонал 13,4 инча и екран на осведомителния център за лидера с диагонал 12,3 инча.

Системата Super Cruise на GM също е общоприета за всички равнища на съоръжение. Като цяло ергономията е на равнище, а сензорните повърхности,
с които лидерът си взаимодейства, са приятни на досег.

Няма от какво да се оплакваме, само че в този момент, когато видяхме вътрешността на Escalade IQ, считаме, че GM можеше да направи доста повече. Едно от преимуществата на структурата вид „ скейтборд “ е по-голямата независимост за интериорния дизайн.

Има повече място за игра без огромен мотор и всички механични елементи, нужни за неговото ръководство.

Акцентът в интериора на IQ е разположеният от колона до колона 55-инчов LED екран, захранван от платформата Snapdragon Cockpit от последващо потомство. Вграденият Гугъл също е общоприет, като прибавя голям брой функционалности.

За разлика от Hummer, той има електрически сгъваем трети ред, а първокласните „ капитански “ седалки на втория ред са алтернатива. Ако изберете вторите, получавате прибиращи се масички за поднос, заден екран на командния център, две подложки за безжично зареждане на телефони и 12,6-инчови лични екрани за развлечение.

Озвучителна система с 19 високоговорителя е общоприета за базовите модели, до момента в който моделите от най-висока спецификация се доставят общоприетоо с озвучителна система AKG Studio Reference с 36 високоговорителя. Предлага се и система AKG с 40 високоговорителя и 360-градусов „ immersive “ тон.

Можете да избирате сред четири тематики на интериора, а системата за амбиентно осветяване с опция за персонализиране и 126 налични цвята придава още повече жанр.

Цени и умозаключение: Голяма разлика в цените

Ценообразуването на Escalade IQ ще стартира едвам през идващото лято в монтажния център на GM Factory ZERO Detroit-Hamtramck в Мичиган. Цените стартират от 130 000 $.

Тази цена евентуално е за модела от начално равнище, а чакаме моделите от най-високо равнище с няколко варианти да са по-близо до 150 000 $. Странно, само че това не е най-скъпият Escalade, който се предлага на пазара. Тази купа принадлежи на по-бързия Escalade-V.

Цената на Hummer EV SUV стартира от почти 80 000 $ и нараства до 100 000 $ за тримоторния модел. Ако добавите някои варианти към Escalade IQ, той ще е с цялостен CT4-V Blackwing повече от базовия Hummer.

Може би GM го е проектирал по този метод, с цел да няма никакво припокриване сред двата модела, само че в случай че би трябвало да изберем един от тях, бихме избрали Escalade.

Hummer има този проблем с имиджа и въпреки да почитаме това, което може да прави отвън пътя, не виждаме клиенти, които да го употребяват по този метод заради ограничавания пробег и достъпа до отдалечени зарядни станции.

Електричеството е изключително уместно за първокласни коли заради безшумния им темперамент и незабавното им задвижване. Escalade IQ е на първо място първокласен автомобил, тъй че по тази причина получава нашия глас.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР