Кой не знае Мерилин Монро? Кой не е слушал за

...
Кой не знае Мерилин Монро? Кой не е слушал за
Коментари Харесай

10 (не)доказани истини за Мерилин Монро

Кой не знае Мерилин Монро? Кой не е слушал за нея? Неслучайно избрах тъкмо тези фрази от поемата на Христо Ботев „ Хайдути “.

Малцина са хората, които не са чували за „ секссимвола на 60-те “ в Америка. Актриса и модел. Истинска легенда от двете страни на Океана.

Приживе Норма Джийн Мортенсън, както е същинското и име, празнуваше рождения си ден на 1 юни. По този мотив взехме решение да представим 10 (не)доказани истини за живота на актрисата.

1. Връзката и с Джон Кенеди

За късия си живот Мерилин Монро е била женена три пъти – за Джеймс Дауърти, Джо ДиМаджо и Артър Милър. В листата ѝ с увлечения попада името на Франк Синатра, както и това на тогавашния президент на Съединени американски щати Джон Кенеди. На 19 май 1962 година, няколко месеца преди гибелта си, Монро излиза на сцената, с цел да изпее „ Честит Рожден ден, господин президент! “. По мотив осъществяването ѝ Кенеди споделя „ Вече мога да сляза от политическата сцена, откакто ми честитиха по подобен обаятелен метод “.

2. Намесата на братята Кенеди в гибелта на Монро

На 5 август 1962 година Монро е открита мъртва в дома си в Лос Анджелис. До леглото ѝ е открита опаковка с приспивателни. През годините се появява хипотезата, че е била убита, което, на фона на недоказаната и връзка с Джон Кенеди, не наподобява невероятно. Съществуват спекулации, че актрисата е имала връзка и с брат му – Робърт Кенеди, който също е погубен.

3. Лоша актриса

Някои от режисьорите, с които Мерилин работи, са били на мнение, че по време на фотоси е разсеяна и не прави добре работата си. С оглед на това, че животът и е бил микс от върхове и спадове, не е учудващо, че хапчетата, в композиция с алкохол, са били част от всекидневието ѝ.

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

4. Изтеглянето на „ късата съчка “

Майката на Мерилин – Гладис, е страдала от шизофрения. Наследственото заболяване е предадено от баба ѝ, която, когато Мерилин е едвам на годинка, прави опит да я задуши с възглавница. В последна сметка съседите влизат в точния миг. Още преди да стане известна, Монро си прави проучвания, с цел да се увери, че няма да наследи болестта на фамилията си.

5. Талантът ѝ да пее

В най-известния ѝ филм – „ Някой го избират горещо “, Мерилин Монро влиза в ролята на кабаретна певица. Освен това свири на укулеле. Макар да закъснява за фотоси, въпреки всичко демонстрира, че има гений.

6. „ Непригодните “

По време на фотосите на едноименния филм Монро си партнира с Кларк Гейбъл. Двамата не са стигали до консенсус във връзка с работата, само че все пак ги сплотява тежката им орис. Житейският път на Монро е белязан от алкохол и любовни разочарования, а Кларк Гейбъл губи брачната половинка си – Керъл Ломбард, в самолетна злополука.

7. Холивуд, разбивачът на животи

За късия си 36-годишен живот Мерилин Монро съумява да сътвори продукции, които да оставят диря. Но съчетанието сред невменяем персонален живот и американската машина за пари водят до съдбовен край.

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

8. Просто Норма Джийн

Години преди да се трансформира в Мерилин Монро, тя е едно нормално момиче, което работи в авиационната фабрика Radio Plane. Светло кестеняво усмихнато момиче, което се среща с военния фотограф Дейвид Коновър. Идеята му е била да снима дами, изпълняващи поръчки за армията, с цел да се повдигне духа на бойците. Останалото, както споделят, е история.

9. Любовни инциденти и аборти

От братята Кенеди, през Марлон Брандо до последния ѝ брачен партньор – Артър Милър, любовният живот на Мерилин е белязан от неуспехи. Към това следва да прибавим и двата спонтанни аборта, направени по времето, когато е женена за Артър Милър.

10. Цитатите на Мерилин Монро

По подигравка на ориста хората с тежък живот съумяват да бъдат запомнени с някои от изявленията си. Така да вземем за пример ѝ се присъждат следните думи: „ Аз съм лакомец, нетърпелива съм и малко несигурна. Правя неточности, отвън надзор съм и от време на време мъчно се оправям. Но в случай че не можеш да се оправиш с мен в най-лошите ми моменти, тогава не ме заслужаваш и в най-хубавите “, както и „ Несъвършенството е хубост, лудостта е гениална и е по-добре да бъдеш безспорен палячо, в сравнение с безусловно отегчителен “.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР