Кой не познава бургаския Майкъл Джексън, който лятно време е

...
Кой не познава бургаския Майкъл Джексън, който лятно време е
Коментари Харесай

Бургаският Майкъл Джексън е на прага на смъртта, младежът може всеки момент да загине от студ и глад

Кой не познава бургаския Майкъл Джексън, който лятно време е викач на ресторант „ Хепи “ по булеварда под липите, а през зимата нощем продава рози в нощните заведения „ Астория “ и Азаро “? Не може, в случай че един път си го мернал по основната улица да не си го запомнил вечно. Усмивката, комплиментите към дамите и закачките с минувачите са неговата запазена марка. Винаги е фешън облечен и в положително въодушевление, оповестява " Флагман ".

Какво се крие зад тази накипрена актьорска фасада обаче?

Вижте фрагментите, които Флагман снима тази заран след страшна драма в таванската част на една от жилищните кооперации до подлеза на Операта. Побеснял гражданин на постройката удряше с гнусна стирка 20-годишния юноша и крещеше да се маха, тъй като това не е спално помещение. Побоят е всяка заран от два месеца насам, когато Майкъл Джексън докопа отключена входната врата на постройката. Ако е заключена, ляга пред асансьора на последния етаж в прилежащата постройка.


Бургазлии и гостите на града знаят кой е 20-годишният Галин Александров, само че той не познава родителите си

Галин Александров не знае кои са родителите му. Оставен е като бебе в Майчин дом, израства до 18-годишна възраст в бургаското сиропиталище. Заради леката умствена назадничавост едвам в този момент е в 10-ти клас на вечерната гимназия.

„ Тия две години, откогато съм пълновръстен, можех да си разреша квартира,защото вземах лятно време заплата от „ Хепи “, зимата търговията с цветята вървеше. Като тая зима в никакъв случай не е било – хората не купуват в нощните заведения рози за дамите си, огромни циции станаха тия джентълмени. Затова съм на улицата. Къде да се подслоня като не работя, нямам пари?! “, оплака се Галин пред нашия кореспондент.

Трета седмица се подслонявал на тавана в тия две здания, там посрещнал Коледа и Нова година. Той не стопира да моли дирекция „ Социално подкрепяне “ в Община Бургас да му одобряват молбата за краткотрайно настаняване в приюта за бездомници, където при потребност можеш да останеш до три месеца през зимата. Проблемът е обаче, че няма нито персонална карта, нито здравна брошура. Което затваря кръга на тоталната му беззащитност. Няма мобилен телефон.

„ Унижението и студа тия три седмици ме докараха до цялостно обезсърчение, считам да подхваща нещо, което генерално да ме освободи от тъгите “, сподели Галин. Той не заплашва никого, просто счита, че стартира да губи сили, с цел да се пребори с живота. Засега се молел температурите да не падат под нулата, с цел да не замръзне на тавана. Съдбата му замязва на тази на неговата връстничка Антония Чикова, която остана без крайници, откакто от обезсърчение се хвърли пред идващия трен, а в този момент се чудим по какъв начин да й върнем вярата и силите да превъзмогне контузията и да продължи нататък.



Багажът на момчето, измежду който е и стирката, употребена за бухалка от законния гражданин на постройката



Бездомникът сменя две „ спални “ на стълбищната площадка към тавана на бялата и зелената постройка, в самия благороден център на Бургас,
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР