Кой не обича яйца. Те са една от най-често срещаните

...
Кой не обича яйца. Те са една от най-често срещаните
Коментари Харесай

Вижте кои шест вида яйца са по-опасни от отрова

Кой не обича яйца. Те са една от най-често срещаните закуски по целия свят. Освен това методите за приготвянето им и ястията, в които може да се употребяват са безчет.
В същото време обаче би трябвало да се внимава с тази храна, тъй като колкото потребна, може да стане и рискова при избрани условия.
Потребител на WeChat уточни шест рискови типа яйца, които могат да навредят повече на тялото, в сравнение с отрова. По-специално той предизвести да не се ядат сурови яйца, които могат да причинят диария.
Според създателя суровите яйца съдържат също авидин и антитрипсин, които могат да повлияят отрицателно на усвояването от организма на яйчен белтък.
Внимавайте с яйцата, в които белтъкът се смесва с жълтъка. Те могат да се употребяват единствено в случай че белтъкът е запазил своята бистрота: в случай че се замъгли и стартира да има неприятна миризма, по-добре е да откажете такава храна.
Също по този начин не се предлага да се ядат яйца с прилепващ към черупката жълтък, изключително в случай че е потъмнял, както и яйца с напукани черупки, защото те стават уязвими на бактерии.
Освен това не би трябвало да ядете яйца с мухъл и черни петна, както и яйца с пилешки ембриони - те могат да бъдат инфектирани с Е. coli, салмонела, стафилококи и други бактерии и паразити.
Идеалният метод за сваряване на яйца е, в случай че не се потапят във вряща вода, а първо се сложат на студено в продължение на 10 минути. След готвене следвайте същата процедура.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР