Кой не обича тази феерия от сирене, хрупкаво тесто и

...
Кой не обича тази феерия от сирене, хрупкаво тесто и
Коментари Харесай

В Деня на пицата: Интересни и странни факти за италианското изкушение

Кой не обича тази приказност от сирене, хрупкаво тесто и доста топинги. Да, става дума за прелестната италианска пица и през днешния ден тя е на респект, тъй като 9 февруари е Денят на пицата.

Няма подозрение, че хората обичат пицата.

Ето някои неуместни обстоятелства за пицата, потребни препоръки и безапелационни отзиви, които ще ви подгреят в деня на похапването:

Искате ли пица? Има причина

Според изследване, в което е употребена скалата на Йейл за пристрастяване към храната, пицата е класирана като храната, която е най-свързана с хранително държание, наподобяващо пристрастяването.
.
Вкусната композиция от мазнини и въглехидрати, както и текстурата, цветът и допълващият се вкусов профил са измежду характерностите, които я вършат толкоз привлекателна.

Изследователите са разкрили метод да научат система с изкуствен интелект по какъв начин да конструира пица, като огледа фотография.

Пицата обаче е единствено началото. Ако компютърът успее да разбере по какъв начин вярно да напласти съставките на пицата, той може да разбере по-добре по какъв начин да конструира други храни или вероятно да може да напластява облекла в един тоалет, споделя ръководителят на плана Димитриос Пападопулос пред CNN Business.

Пицата като инструмент на военното разузнаване

В края на 60-те години на предишния век 113-то поделение на военното разузнаване на американската войска употребява най-вкусния трик в своят боеприпас - доставката на пица - с цел да шпионира кореспонденти и политици, съгласно The New Yorker.

Може ли нещо да надмине тази престъпна случка?

Италианската антимафиотска полиция наблюдава и арестува обвинен мафиот във Франция, където той работи под псевдоним като пицайоло - или готвач на пици.

Хората обичат да слагат върхове за пица
.
Световните върхове на Гинес са записали видимо безконечен лист с върхове за пица. Ето единствено един от тях:

Най-голямата пица в света: В Лос Анджелис през януари тази година Pizza Hut и звездата от YouTube Airrack сложиха нов връх за най-голяма пица в света, която доближи 13 990 квадратни метра.

Как хамбургерът се трансформира в съществена американска храна

Най-дългата доставка на пица: През 2006 година Пол Фенех изминава 12 346,6 благи (19 780 км) от Мадрид до Уелингтън, Нова Зеландия, с цел да достави пица на Нико Апостолакис. CNN не можа да открие данни дали пицата е била студена, когато е стигнала до такава степен, или дали Апостолакис в действителност я е изял.

Доставка на пица на най-голяма височина на земята

Добри вести! Ако съумеете да стигнете до върха на планината Килиманджаро в Танзания, може би ще съумеете да убедите Pizza Hut да ви достави обичано ядене. В последна сметка те са го правили и преди.

Най-добър град за пица в Съединени американски щати

Ако си мислите за Чикаго или Ню Йорк, грешите. Поне това е относително скорошното мнение на създателите на енциклопедичната книга " Модернистична пица ". Става дума за Портланд.

Направете сами тесто за пица

В този случай не се майтапим. Напълно допустимо е да си извършите сами вкусно тесто за пица вкъщи. Ето и една страхотна рецепта за две междинни пици:

Необходими съставки:
1 пакетче суха квас от 7 грама2 чаши топла вода4 чаши брашно, плюс още за поръсване1 супена лъжица сол
Инструкции за подготвяне:

1. Първо разтворете маята в 1/2 чаша топла вода. След това в огромна купа смесете брашното със солта. Направете кладенче в центъра и прибавете водата с маята. Разбъркайте тестото, като добавяте още от топлата вода, до момента в който се получи меко тесто. Възможно е да не е належащо да употребявате цялата вода - стремете се тестото просто да се събере.

2. Посипете леко с брашно работната си повърхнина и разточете тестото. Омесете го на безпрепятствено тесто; може да се наложи да добавите още брашно, с цел да не е прекомерно лепкаво. Оформете тестото на топка, сложете го в чиста купа, покрийте го хлабаво и го оставете на топло място, с цел да втаса, до момента в който удвои размера си - към 2 часа.

3. Разделете втасалото тесто на две. Внимателно издърпайте и разточете всяка част върху набрашнена повърхнина, като боравите деликатно с тестото и го оставяте да се разтегли и да падне по гърба на ръцете ви, до момента в който добие идентична дебелина.

4. Покрийте тестото по избор: Нанесете тъничък пласт сос маринара върху тестото. Отгоре наредете нарязана на филийки моцарела, добре настърган пармиджан и няколко листа свеж босилек. Поставете всеки детайл относително случайно, като поставите една съставна част там, където няма друга.

5. Печете във фурна, авансово загрята до 200 градуса, докато краищата на пицата хубаво покафенеят, към 15 минути.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР