Кой не иска да е здрав и щастлив? Понякога обаче

...
Кой не иска да е здрав и щастлив? Понякога обаче
Коментари Харесай

5 съвета от невролог за ЗДРАВ мозък

Кой не желае да е здрав и благополучен? Понякога обаче забравяме да се грижим пълноценно за обособените органи от тялото си. Здравето на мозъка е измежду главните фактори за благополучен живот и ние въобще не трябва да го подценяваме.
Ето и 5 – те съвета от невролог, които ще ви оказват помощ да имате по-здрав мозък: • Хранете се здравословно и балансирано;
Това е едно от най-важните неща, в случай че желаеме да се усещаме здрави и щастливи. Ако решите да се подлагате на съответна диета за събаряне на килограми, не подценявайте мозъка си. Задължително се консултирайте със експерт, който да направи корекции в менюто ви, в случай че е належащо. Има няколко храни, от които мозъкът ни се нуждае и ние не трябва да го лишаваме от тях.

• Упражнения;
Когато човек постоянно прави извършения, това води до понижаване напрежението върху мозъка. Паралелно с това притокът на О2 и хранителни субстанции се усилва и ние се предпазваме от повишение равнищата на кръвната захар.
• Слушане на класическа музика; 4 навика, които издават умния мозък
По-рано се смяташе, че мозъкът на възрастен не е еластичен, само че, за благополучие, това разбиране се оказа неправилно. Отделни неврони и цели стр...

Класическата музика работи извънредно удобно на мозъка. Тя ни оказва помощ по-лесно да се съсредоточим, а даже да подобрим и обществените си умения.
• Бъдете в компания на положителни хора;
Когато престанем да споделяме с отрицателни хора, ние се усещаме доста по-добре, започваме да мислим по-положително за нещата от живота, усмихваме се по-често.
• Всеки ден учете нещо ново.
Всеки ден си отделяйте по няколко минути, в които да научавате нещо ново. Нямате визия какъв брой позитивно това ще повлияе освен върху мозъка ви, само че и върху самочувствието ви. Когато овладяваме нови познания, поддържаме мозъка си в добра форма.

Тези препоръки ще ви оказват помощ да се чувствате доста по-здрави и щастливи!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР