Кой натурални масла можете да използвате? Готвите ли се за почивка?

...
Кой натурални масла можете да използвате?
Готвите ли се за почивка?
Коментари Харесай

Натурални масла, които могат да се използват като слънцепретпазен крем

Кой натурални масла можете да употребявате?

Готвите ли се за отмора? Искате ли да знаете какви естествени други възможности да употребявате за предотвратяване от UV увреждане? Ако е по този начин, продължете да четете тази публикация, която изброява най-хубавите нетоксични, естествени масла, които могат да се употребяват като слънцезащитен крем.

Най-ефективните масла с натурален  крем

Трябва да отбележим, че даже да натриете слънцезащитен крем или домашно приготвени масла, ултравиолетовите лъчи могат да бъдат доста нездравословни. Така че, уверете се, че вършиме и следното:

Носи шапка

Избягвайте да излизате на открито цялостен следобяд.

Нанасяйте повече слънцезащитен крем на всеки 2 часа или когато излизате в океана.

Бъдете деликатни и спазвайте подобаващите часове за слънчеви бани. Опитайте се да се върнете в хотела, къщата или където и да сте отседнали (дори ресторантът може да ви обезпечи убежище), когато слънчевите лъчи са най-силни.

И не разчитайте на облачни дни! Слънцето може да бъде също толкоз мощно. Само тъй като не можете да го усетите върху кожата си, не значи, че не можете да изгорите.

Някои масла могат да работят като натурален слънцезащитен крем

Най-добрите нетоксични, естествени масла, които могат да се употребяват като слънцепредпазен крем, включват:

Масло от авокадо

Трябва да смесите това с масло с минимум 15 слънцепредпазен крем. Можете да намерите тези масла в билкови магазини или в магазини за био храни.

Ако се чувствате толкоз склонни, можете също да извадите месото от авокадо и да го нанесете върху кожата си. Не използвайте прекалено много, само че в противоположен случай ще станете зелени, като Невероятния Хълк! Всичко, от което се нуждаете, е един пласт, с цел да намалите абсорбцията на UV лъчи.

Масло от пшеничен зародиш

Това е на ниска цена и неоцветено масло. Той е страховит антиоксидант и ще обезпечи на кожата ви витамин Е.

Сигурен съм, че към този момент знаете, само че това хранително вещество усъвършенства здравето на кожата, предотвратява преждевременното стареене и  лекува бръчките отървава от бръчките. И в случай че това не е задоволително, той има способността да възвръща или предотвратява вредите, породени от ултравиолетовите лъчи.

Кокосово масло като сълнцезащитен крем

Можем да използваме кокосово масло по доста разнообразни начини…то е повече от универсално! Има присъща миризма, което го прави най-желаното масло за лятото.

Той освен пази кожата ви, само че също по този начин защищава косата. Смесете го с минимум 8 SPF или повече и го разнесете върху тялото, косата и не забравяйте скалпа си. Ще миришеш на сладкиш… в действителност неудържим.

Кокосово масло

Можем да използваме кокосово масло по доста разнообразни начини…това е повече от универсално! Има присъща миризма, което го прави най-желаното масло за лятото.

Той освен пази кожата ви, само че също по този начин защищава косата. Смесете го с минимум със малко слънцепредпазен крем или повече и го разнесете върху тялото, косата и не забравяйте скалпа си. Ще миришеш на сладкиш… в действителност неудържим.

Бадемово масло

Това е едно от най-популярните етерични масла. Има естествени сълнецепредпазни свойства, който е малко невисок, само че съдържа огромен източник на витамин Е, който оказва помощ да се резервира кожата млада и мека.

Също по този начин е отлично за косата, защото оказва помощ за мекост и искра. Бихте могли да го употребявате и в примес с различен тип крем.

Масло от алена малина

Въпреки че не е елементарно налично, хубавото на това масло е, че предлага извънредно висока SPF отбрана, сред 30 и 50. То съдържа витамини А и Е, които поддържат кожата млада и понижават възпалението.

Има гъста консистенция и не е належащо да се смесва с нищо друго. Недостатъкът е, че не мирише на плодове, а по-скоро има мощна, леко неприятна миризма за чувствителни носове. Но положителната вест е, че изчезва в границите на един час!

Масло от соеви семена

Използвано на Изток за готвене (много азиатски ястия се подготвят със соево масло), това масло съдържа и страхотни свойства за отбрана на кожата от слънцето. Само няколко капки са задоволителни за отбрана на слънцето от UV лъчи. Освен това омекотява кожата и на практика няма миризма.

Масло от жожоба

Жожоба нормално се употребява в козметични процедури, като шампоан и сапун, да вземем за пример. Той е превъзходен за лекуване на лющене или суха кожа. Овлажнява и защищава от слънцето, само че бъдете деликатни, тъй като това масло не е ужасно за отбрана против UV лъчи. Ако обаче го комбинираме с различен крем, става по-полезен.

Инфо: https://www.tellerreport.com/https://pixabay.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР