Кой натисна ENTER“ на лидера на БСП Корнелия Нинова, за

...
Кой натисна ENTER“ на лидера на БСП Корнелия Нинова, за
Коментари Харесай

КОЙ натисна „ENTER“ на Корнелия Нинова по телефона?

Кой натисна „ ENTER “ на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, с цел да откаже скоропостижно и експресно офертата на ГЕРБ-СДС за присъединяване в програмно държавно управление, откакто индикациите бяха други?

Този въпрос убягва от погледите на анализаторите по обясними аргументи към този момент втори ден.

На 15 април, в 9:30 часа, Корнелия Нинова изрично е уведомила Бойко Борисов, че Българска социалистическа партия ще поддържа проекто-кабинета “Габриел ”. Броени часове след атрактивния брифинг на основния прокурор Гешев, Корнелия Нинова разгласи, че прекъсва диалозите с ГЕРБ-СДС и няма да дава поддръжка, написа журналистката Соня Колтиклиева в 5gmedia.

Източници на Breaking.bg потвърдиха информацията, само че допълниха още обстоятелства. На съвещание на управлението на Българска социалистическа партия, на което трябваше да се реши дали да се поддържа програмен кабинет на Мария Габриел, някой е позвънил на водача на столетницата. Явно би трябвало да е бил мноогооо значим човек, тъй като Нинова напуснала съвещание, с цел да приказва необезпокоявана по телефона на открито.

Минути по-късно се върнала и изрично декларирала, че Българска социалистическа партия няма да поддържа програмно държавно управление на ГЕРБ-СДС. След което се натъкмили опорки и пояснения за какво, „ инфлация “, „ истанбулска спогодба “-която Нинова като началник на столетницата поддържа на съвещание на ПЕС в Лисабон през 2017 година и още незначителни оправдания.

Остава провесен въпросът КОЙ е този всевластен човек, наредил на Нинова да се отдръпна от договарянията?

Както медията ни заяви през вчерашния ден:  На 1 септември 2022 година Министерството на стопанската система заяви, че служебният министър на стопанската система Никола Стоянов е разпоредил всички документи, свързани с паричните преводи на държавния оръжеен търговец „ Кинтекс “ към офшорни зони, да бъдат неотложно изпратени на прокуратурата. Тези преводи са направени, когато отпред на „ Кинтекс “ към момента са хората, назначени по времето, когато Министерството на стопанската система, принципал на дъжавното сдружение, е ръководено от вицепремиера и министър на стопанската система в кабинета „ Петков “ Корнелия Нинова.

Още на 11 август 2022 година ДАНС влезе в държавната оръжейна компания, като на идващ стадий бе доказано, че за един ден са били платени към 800 000 лева към компания в Дубай.

 Това се случи в същия ден, в който някогашният шеф на „ Кинтекс “ Александър Михайлов – уволнен от Корнелия Нинова, заяви за скица за източване на сдружението посредством погашение на комисиони към частни компании, които, сякаш, са съдействали на компанията за печелене на търгове. Така дни преди идването на служебното държавно управление на офшорка в Дубай са изплатени 800 000 лева

  “По указания на компанията от офшорната зона, „ Кинтекс “ е превеждал огромни суми към български компании и юридически лица на Балканите, за които към този миг не е ясно какво отношение имат към активността на оръжейния търговец ”, твърди още икономическото министерство, ръководено към този момент от Никола Стоянов.

 На 5 септември 2022 година в собствен пост във фейсбук персонално министърът Стоянов пита дали в министерството не била авансово готова скица за източване на държавните сдружения, които са под неговата „ шапка “.

На същия 5 септември икономическото ведомство публично оповестява, че ревизира шефа на министерския кабинет на Нинова Калоян Методиев за контракти за адвокатски услуги за над 400 000 лева, подписани с държавни компании в системата на министерството на стопанската система с една избрана юридическа адвокатска фирма. По-голяма част от договорите са подписани в интервала юни – август, на правилото на директното договаряне, а при доста от тях са заложени съществени клаузи за неустойки при предварително преустановяване.

  “Налице е сигнал, че един от съдружниците в тази адвокатска адвокатска фирма е в директна роднинска връзка с началника на кабинета на Корнелия Нинова. Допълнително са налице изказвания, че същата адвокатска адвокатска фирма съставлява предходния министър на стопанската система и промишлеността в персоналните ѝ правосъдни разногласия “, твърди още министерството на Никола Стоянов. И заключава: “Начинът на деяние на предприятията, които едновременно „ откриват “ тази адвокатска фирма и стартират да подписват сходни контракти, при които задачата наподобява е била да се платят допустимо най-вече пари за най-кратко време, постанова да се продължи инспекцията и от други профилирани органи. ”

 След сезирането на „ другите профилирани органи “ данните за тези схеми за източване на държавните компании в системата на икономическото министерство като че ли потъват в „ черна кутия “.

 Защо става това разкри през вчерашния ден зам.-главният прокурор и началник на Националната следствена работа Борислав Сарафов. “Главният прокурор Иван Гешев персонално е разпореждал на свои близки обвинители по какъв начин да водят и вземат решение знакови следствия, тъй че те да стоят “на трупчета ” дълго време и посредством тях да бъдат изнудвани политически фигури “, разгласи Сарафов и добави: “Не може делата да се държат латентни, с цел да се изнудват политиците като за задачата се разпореждат на съученици на основния прокурор, както той сподели персонално. Аз съм надълбоко уверен, че проблеми като този би трябвало да се вземат решение оптимално бързо, а не да се държат години на трупчета – или да бъдат повдигани обвинявания и да се внесе делото в съда, или да бъде прекъснато. ”

Само няколко часа, откакто основният прокурор Гешев разгласи война на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и упрекна в изменничество възможния им сътрудник в бъдещо ръководство – Движение за права и свободи, Корнелия Нинова под паника разгласи, че приключва договарянията с тях за експертно държавно управление. И разяснява, че поръчката на Мария Габриел бъдещият министър на правораздаването да изиска оставката на Иван Гешев не била в реда на нещата. Остава чувството за някакво задкулисие, което дърпа конците на управлението на столетницата, против което сякаш Нинова се бори.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР