Кой можеше да предположи, че Турция ще стане единствената сила

...
Кой можеше да предположи, че Турция ще стане единствената сила
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: Разделението в Европа е една от целите на Русия

Кой можеше да допусна, че Турция ще стане единствената мощ в света, която продължава да приказва с Русия?

" Разделението в Европа е една от задачите на войната на Русия " в Украйна, съобщи през днешния ден президентът на ФранцияЕманюел Макрон, съобщи Франс прес. Държавният глава добави, че по този въпрос е от основна значимост европейците да останат единни.

" Не би трябвало да позволяваме разделяне в Европа, това е предизвикателство пред нас всеки ден ", съобщи Макрон в тирада, която произнесе пред френските посланици в чужбина, събрали се в Елисейския замък.

Президентът изрази вяра, че разговорът с Русия въпреки всичко ще продължи, като посочи, че " постоянно би трябвало да може да се беседва с всички, изключително с тези, с които не сме съгласни ".

" Кой можеше да допусна, че Турция ще стане единствената мощ в света, която продължава да приказва с Русия? ", попита Макрон посланиците и добави, че не би трябвало да се поддаваме на подправения морал, който е в положение да ни обезсили. Дипломатическата специалност се показва в това да може да се приказва с всички и изключително с тези, с които не сме на едно мнение. " И затова ние ще продължим да го вършим в съгласие с нашите съдружници ", добави той, напомняйки, че разделянето в Европа е една от задачите на войната на Русия в Украйна.

Еманюел Макрон е един от дребното европейски водачи, които се срещнаха с съветския президент Владимир Путин след началото на нашествието в Украйна на 24 февруари, което му навлече и много рецензии. Елисейският замък постоянно е казвал, че Макрон е работил съгласно украинския президент Володимир Зеленски, както и че контактите с съветската страна са се разредили след разкритията за военните закононарушения, приписвани на Русия, най-много в Буча, в покрайнините на Киев.

Последният телефонен диалог сред Макрон и Путин се организира на 19 август и включваше тематиката за Запорожката АЕЦ и задачата на Международната организация за атомна сила.

Агенция Франс Прес припомня, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган от своя страна играе ролята на медиатор в контактите сред Москва и Киев след началото на войната и за постигането на Истанбул преди месец на съглашение за отплаването на кораби, натоварени с украинско зърно, от черноморските пристанища на Украйна.

В речта си пред френските дипломати президентът Еманюел Макрон поздрави немския канцлер Олаф Шолц за думите му по повод бъдещето на Европейския съюз, произнесени при започване на седмицата, като съобщи, че те са в благозвучие с френската тактика за Европа. В понеделник Олаф Шолц произнесе едночасова тирада в Прага като посочи, че концепцията на френския президент за основаване на Европейска политическа общественост би трябвало да бъде развита.

По време на обръщението си през днешния ден Макрон засегна и тематиката за Китай, като съобщи, че Франция " не следва логичност на борба " с тази страна в Индо-Тихоокеанския регион. Изказването му идва на фона на напрежението сред Пекин и обичайния френски съдружник Съединени американски щати поради Тайван. Президентът загатна и огромното съвпадане в полезностите сред Париж и Вашингтон, само че с уточнението, че френският народ, както той сподели, в никакъв случай не е получавал нареждания, нито е бил подчиняван от която и да било международна мощ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР