Кой как спазва съществуващите закони и разпоредби в държавата за

...
Кой как спазва съществуващите закони и разпоредби в държавата за
Коментари Харесай

Правилата, глупако!

Кой по какъв начин съблюдава съществуващите закони и разпореждания в страната за битка с инфекцията от Ковид 19, която подпали целия свят? Какви са глобите за нарушителите и защо се харчат парите, които вероятно са събрани от тях? Това са все въпроси, които си задават изрядните жители, които са от другата страна на барикадата и съблюдават нормите на, в случай че щете, обикновеното възпитание в общият ни живот. Днес тук и в този момент ще опиша от първо лице като очевидец една показателна преживелица.

Десетки са жителите, които употребяват линия 213 по маршрута от региона на Бизнес парка в Младост 4 до Окръжна болница. Повечето от пасажерите в този рейс отиват целнасочено в лечебното заведение с уговорени часове и срещи с лекари. В самото начало на трасето обаче през днешния ден наобяд се качи млад мъж в полутрезво положение с бутилка бира в ръка и без маска. Настани се за по комфортно на две седалки - едната за бирата, и стартира да си кърка индиферентно. Тогава водачът на рейса К. Ценев спря, изправи се и предупрежди мъжа да си постави маската, да не пие в автобуса или просто да слезе. Мъжът демонстративно, жестоко и вулгарно стартира да псува и отхвърли да се подчини и на това предписание, както и на другите - да носи маска и да не пие в транспортното средство.

Шофьорът от своя страна отхвърли да потегли и се обади на полицията и в ЦГМ.

След близо половинчасов престой на едно място и към този момент безнадеждно закъснели, задържани непредпазливо от гаменските своеволия на някой си, който се показа като Мирослав Крумов, взех решение да се намеся и позвъних на 112. Дълго обяснявах на една госпожица насреща какъв е казусът и че сме станали жертви в спокойно време на тероризъм от някакъв човек, неспазващ разпоредбите. Разгеле тя най-сетне схвана, че имаме потребност от помощ и след има - няма още 10 минути най-сетне пристигна патрулка и смъкна наглеца от рейса.
Не зная по какъв начин ще продължи историята с него и дали въобще ще понесе някакво наказване за своеволното си държание, поради което всички пасажери закъсняха за болничното заведение, за работа или за срещи. Видимо той не изглеждаше като човек, който работи и може да си заплати санкцията.



Думата ми тук обаче е за безграничната човешка безнаказаност

и безочливост от страна на единици измежду нас, които постоянно катурват колата ни. Никой от спътниците ми в този рейс не посмя да изхвърли пияния човек, тъй като "да не наруши закона и персоналните му права ". А това, че той сгази нашите и се държа като некултурен тъпанар, остана за наша сметка. Никой мъж не реагира на тази безцермонност даже, когато съществото отвори уста и изсипа най-агресивните и вулгарни псувни във връзка на майката на премиера! Скоро не бях участвала на нещо толкоз непоносимо като тази преживелица от градския превоз, която в този момент тук ви описах. Както към този момент загатнах първоначално - тя е показателна. И доста тъжна. Защото става въпрос за един относително младеж, който по този начин живее, по този начин /не/мисли и се държи надменно, по този начин пие още от сутринта...

Иначе съгласно статистиката на Министерство на вътрешните работи има 22 929 формирани административни актове

за неспазване на противоепидемични ограничения. На нашия автобусен "герой " служителите на реда също останаха да сформират подобен акт. Глобите се постановат по член 209 "а " от Закона за здравето, съгласно който за неспазване на разпоредбите, глобата е от 300 до 1000 лева при първо нарушаване и от 1000 до 2000 лева при последващи. Колко от актовете и санкциите се апелират, е една друга и доста мъглява тематика, която отсега нататък може би ще се изсветлява.
Дали наказванията ще трансформират мисленето на тези, които са уверени, че законът е врата в полето, която би трябвало да се заобикаля!? Не имам вяра. Защото пандизите са цялостни с рецидивисти. И тъй като по-напред е значимо "чипа " да си сменим, вместо все да се жалим от партии, държавно управление, институции и така нататък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР