Кой иска, скалпът да го сърби и да се люспи?

...
Кой иска, скалпът да го сърби и да се люспи?
Коментари Харесай

Домашен шампоан против пърхот

Кой желае, скалпът да го сърби и да се люспи? Пърхотът може да бъде призрачен и с канцерогенните химикали в шампоаните, които купувате в магазина, може да се почувствате като че ли сте притиснат в ъгъла.

Кой е най-хубавият шампоан срещу пърхот? Трябва ли да се съобщи и да купите това, което наподобява минимум нездравословно? Не! Компромисът с вашето здраве е нещо, което да оставите в предишното с този домакински шампоан срещу пърхот. И повярвайте ни, вашите старания ще си заслужават.

Този шампоан е най-хубавият срещу пърхот и защото го вършиме сами, ще знаете тъкмо какво има в него. Кастилският сапун, кокосовото мляко, сминдухът и другите етерични масла са единствено някои от прелестните съставки, включени в този домакински шампоан. Той ще направи косата ви мека, здрава и най-много без пърхот!

Пърхотът е постоянно срещан проблем, който визира почти 50 % от хората. И с цел да създадат нещата още по-лоши, фирмите, произвеждащи шампоани се възползват от това, предлагайки ви нездравословни решения за битка с това кожно заболяване. Вземете здравето на скалпа и косата си в свои ръце с този домакински шампоан срещу пърхот!

Кокосово мляко

Кокосовото мляко е нежно и идеално овлажняващо средство за този шампоан. Кокосово мляко ще подхрани и усъвършенства сухия ви скалп и коса и даже може да подкрепи растежа на косата.

Сода за самун

Пърхотът създава мъртви, люспести кожни кафези, само че прибавянето на сода за самун към сместа ви за шампоан може да помогне за решаването на този проблем. Содата отстранява мъртвите кафези от кожата, като деликатно ексфолира вашия скалп.

Трябва да се означи обаче, че продължителната приложимост на сода за самун може да докара до раздробяване на косата и други вреди. Най-често шампоанът за пърхот е предопределен за приложимост единствено един път седмично. Той е за лекуване на положение и не е предопределен за ежедневна приложимост. В останалите дни би трябвало да употребявате различен шампоан, изключително в случай че забележите някаква щета.

Масло от розмарин

Ползите от потреблението на масло от розмарин във вашия шампоан са три. Първо, розмарина предизвиква растежа на косата. Също по този начин прибавя прелестен, подтикващ мирис на вашия шампоан, който придава изясненост на мисълта и централизация. Освен това розмаринът е противогъбичен. Това е значимо качество, защото пърхотът се предизвиква от гъбички.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е и противогъбично, и може да помогне на косата ви и с друго, с изключение на с пърхота. Например, може да освободи космените фоликули и да подхрани корените. Може също да уплътни косата ви - спомагателен бонус при лекуване на пърхота!

Сминдух

Сминдухът обичайно се употребява в индийската кухня, само че той също по този начин има и огромни изгоди за вашата коса. Семената от сминдух са богати на протеини и аминокиселини, които подтикват хубавичко коса, в това число и оказват помощ за битка с пърхота. Освен това сминдухът има огромно количество лецитин, натурален омекотител. Това може да ви помогне да укрепите и омекотите косата си.

Кастилски сапун (сапун, нормално корав, направен на основата на зехтина, с генезис от област Кастилия в Испания)

Кастилският сапун е чист, само че мощен сапун, който може да се употребява както за тялото, по този начин и за домашно пране. Той е гальовен, само че ефикасен и е превъзходен избор за доста домашно направени сапунени артикули. Ако не намерите подобен сапун, потърсете домакински, български сапун или гръцки със зехтин.

Домашен Шампоан срещу пърхот с етерични масла

Готови ли сте да опитате най-хубавия шампоан срещу пърхот? Ако е по този начин, по-добре се подгответе да изхвърлите остарелия си шампоан, тъй като щом опитате тази опция, в никакъв случай няма да се върнете към продуктите, които сте употребили до в този момент.

Какво ви е належащо:

1-1 / 2 чаши кокосово мляко

1/2 чаша течен кастилски сапун

1/2 чаша пречистена вода

1 чаена лъжичка ябълков оцет

1/2 чаена лъжичка нерафинирано кокосово масло

1 чаена лъжичка сода за самун

20 капки етерично масло от розмарин

15 капки етерично масло от чаено дърво

1 супена лъжица смляно семе от сминдух

Пластмасова бутилка с дозатор,без наличие на нездравословния бисфенол в пластмасата

Инструкции:

Вземете купа и бъркалка.

Смесете ( кокосовото мляко, кокосовото масло и кастилският сапун.

Добавете водата, ябълков оцет и сода за самун.

Смесете маслото от розмарина и маслото от чаено дърво.

Сега прибавете сминдух. Уверете се, че всички съставки са смесени добре.

Излейте шампоана в пластмасовата бутилка (без бисфенол)-с капачка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР