Кой иска да спечели Бундеслигата? Определено не е нашият отбор

...
Кой иска да спечели Бундеслигата? Определено не е нашият отбор
Коментари Харесай

Проблеми без край: кой е виновен за кризата в "Байерн"

Кой желае да завоюва Бундеслигата? Определено не е нашият тим " - по този начин изпълнителният шеф на " Байерн " (Мюнхен) Оливер Кан се обърна към кореспондент след мача с " Майнц " през уикенда,.

Тимът, който е първенец в последните девет години, сдаде първата позиция, откакто в неделя " Борусия " (Дортмунд) завоюва мача си от 29-тия кръг и поведе в таблицата.

До края на сезона остават пет кръга, а десетата поредна купа не наподобява по никакъв начин сигурна. В последния месец баварците и от останалите два шампионата, в които играят, а треньорската промяна с вместо не дава стремежи резултат.

След грешката в шампионата Кан беше гневен и се нахвърли върху футболистите.

" Всеки един в съблекалнята би трябвало да си зададе въпроса с какво оказва помощ на тима и какво може да направи по-добре, когато е на терена ", сподели именитият вратар.

Кой е отговорен и кой ще понесе отговорност

След рецесията, в която изпадна " Байерн " с отпадане от Купата на Германия, Шампионската лига, а в този момент и със сдаването на първото място в шампионата, то стартират да се задават тежки въпроси.

По време на дуела с в Шампионската лига почитателите издигнаха транспарант, който гласеше: " Целите могат да бъдат пропуснати, само че не и полезностите на клуба - въпрос към управлението ".

В друга част на стадиона пък имаше надпис, адресиран към спортния шеф Хасан Салихамиджич.

" Нямам проблем с рецензията, веселя се, в случай че е към мен и я одобрявам. В кариерата си съм претърпял доста. Знам какво значи, когато " Байерн " не върви добре. Що се отнася до мен, всички носим някаква отговорност ", разяснява Кан.

 Ръководителите на клуба Оливер Кан (в средата), Херберт Хайнер и Хасан Салихамиджич (от двете му страни.
© Reuters

Ръководителите на клуба Оливер Кан (в средата), Херберт Хайнер и Хасан Салихамиджич (от двете му страни.

Той е един от хората, дружно със Салихамиджич и президента Херберт Хайнер, които смениха някогашния треньор Нагелсман.

В последните дни в Германия се заприказва интензивно, че Кан може да бъде отхвърлен от клуба, като за това към този момент упорства почетният президент Ули Хьонес. Неговото въздействие в клуба продължава да бъде много огромно, а Хьонес стои зад Салихамиджич, който се употребява с цялостното му доверие.

Кан от своя страна беше определен за изпълнителен шеф на мястото на, отдръпнал се през 2021 година след близо 30 година в управата на " Байерн ".

" Опитахме какво ли не през този сезон - с диалози, с разбори, подготвителни сесии, системи, тактичност, даже промяна на треньора. Но в края постоянно всичко зависи от 11 индивида на терена, които би трябвало да дадат всичко от себе си ", добави Кан.

По-дълбоки проблеми

Според анализаторите в Германия " Байерн " може и да завоюва купата, само че това не значи, че трофеят ще реши проблемите в клуба.

След рецензиите към тима в неделя Кан побърза да отбрани треньора Тухел, който дойде едвам преди месец. Въперки че под негово управление " Байерн " има единствено две победи в седем мача, в които е изгубил три пъти, то треньор е защитаван от шефовете.

" Тухел е последният човек, който би трябвало да бъде подложен на критика. Виждам, че той желае нещата да потръгнат, дава всичко от себе си, работи върху тактиката, представянето на обособените играчи. Той пробва да им изясни, че е значимо да спечелим купата ", добави Кан.

В цялата обстановка доста анализатори акцентират и мълчанието на спортния шеф Салихамиджич. Към него към този момент има рецензии за по-дълбоките проблеми в " Байерн ".

Те започнаха още през зимата след напрежението сред някогашния треньор Нагелсман и контузения вратар Мануел Нойер. Всичко започва след освобождението на треньора на вратарите Тони Тапалович, другар на Нойер.

 Томас Тухел
© Reuters

Томас Тухел

Проблемите в съблекалнята пък станаха очевидни след.

Въпреки това британският вестник " Гардиън " към този момент написа, че постът на Тухел за идващия сезон не е обезпечен. Особено, в случай че баварците не завоюват купата.

" Не знам по какъв начин да си обясня представянето на тима. В момента нямаме никаква сила, футболистите играят по този начин като че ли имат 70 мача зад тила си ", разяснява Тухел след загубата през уикенда.

В конференцията той употребява шест пъти думата " не знам ", което сподели, че няма отговори за цялата обстановка.

" Байерн " страда от неналичието на водачи и фигури, които да поведат тима. След напускането на Роберт Левандовски това е видно. Томас Мюлер не е във форма, Нойер е контузен ", написа немското издание " Кикер ".

Шансовете на отбора за купа към този момент не са оценени високо, като в оставащите пет мача " Байерн " приема " Херта ", " Шалке " и " Лайпциг ", а също по този начин има гостувания на " Вердер " и " Кьолн " (в последния кръг на 27 май). Лидерът " Борусия " също има три семейства ( " Волфсбург ", " Мьонхенгладбах " и " Майнц " ), както и гостувания на " Бохум " и " Аугсбург ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР