Кой е за мир и кой е за война? Този

...
Кой е за мир и кой е за война? Този
Коментари Харесай

Оголваме ли се, ако свалим старите съветски доспехи


Кой е за мир и кой е за война? Този въпрос сложиха от Българска социалистическа партия при започване на дебата в Народното събрание за

Иван Иванов изиска директно лъчение, само че това не мина. Защо желаете да скриете това решение зад тези стени, ядоса се Георги Свиленски.

 

Атанас Славов от Демократична България напомни, че на 48 Народно събрание. Много сме закъснели да застанем до нашите съдружници от НАТО и Европейски Съюз, акцентира той.

 

Славов сложи въпроса дали имаме задоволително боеспособна войска, която да извършва уговорките си. По мнението му даването на военна помощ за Украйна и превъоръжаването на българската войска е естествено да бъде обвързано.
 Радев: Никъде няма
Радев: Никъде няма " давам си остарялото въоръжение и получавам ново като подарък "

Да не изпадаме в концепцията сливи за боклук

Георг Георгиев от ГЕРБ посочи, че  Украйна се нуждае от военна помощ посредством подбор.  Родната промишленост можела да създава качествена военна продукция.

 

Ангел Георгиев от " Възраждане " сподели, че  голямото болшинство страни в света не изпраща военна помощ към Украйна.  Евроатлантическата пасмина в Народното събрание се пробва да вкара страната в спора, посочи той. От 200 страни едвам около , по мнението му.

 

"  ни в спора. Няма разбор за потребностите от военна помощ за Украйна.  Няма по какъв начин бързо да заместим предоставената помощ,  смята Георгиев. Мнозинството от българския народ е срещу да се въвличаме в спора по какъвто и да е метод, счита депутатът и вижда  външен напън да се даде военна помощ на Украйна.

 

Атанас Атанасов от Демократична България се ядоса, че националният представител от " Възраждане " нарекъл сътрудниците си пасмина. 
 Димитър Стоянов прикани за деликатно предоставяне на военна техника на Украйна
Димитър Стоянов прикани за деликатно предоставяне на военна техника на Украйна

Не купуваме никакви грипени

Николай Дренчев от " Възраждане " съобщи, че най-шокираща е връзката и изказванието, че в случай че дадем оръжие на Украйна, това по някакъв метод ще увеличи бойните ни качества. Нямаме нищо в складовете си и няма по какъв начин да дадем каквото и да било въоръжение на Украйна. Нашата техника от дълго време е обект на " канибализъм ", посочи Дренчев, като  Ние ще вземем от нашата войска, нашите отбранителни качества и ще чакаме нещо, което чакаме над 20 години, някакви техники, някакви чудеса, някаква рационализация, доста е хубаво да си го мечтаем и да имаме вяра, безапелационен бе Дренчев.

Стефан Янев от " Български напредък " също взе думата. Те ще поддържат препоръчаното решение за оказване на военна помощ за Украйна, защото има два значими въпроса. Единият въпрос е обвързван с решението на политиците да има детайл на политическа декларация по отношение на отношението на страната ни по отношение на интернационалните събития в Украйна. Втората съществена тематика е обвързвана със положението на българските отбранителни качества. Предложението за решение дава насоки, само че би трябвало да бъдем в положение да дадем и мандат на бъдещите договарящи от състава на Министерски съвет, като в границите на този мандат да има изясненост къде и по какъв метод ще се водят диалозите за намиране на заместващи качества, изясни Янев.

БВ оферират да се добави текста на решение с текст, който да даде опция на държавното управление да има изясненост за мандата, който ще търси и опциите за преговаряне за намиране на заместващи качества за армията ни.

Елисавета Белобрадова от Демократична България добави, че България не е дребна страна и член освен на НАТО, само че и най-големият проспериращ съюз - Европейски Съюз. България не би трябвало да остане неутрална във войната на Русия с Украйна, настоя Белобрадова. Решението през днешния ден е дневният ред на целия свят, на демокрацията и на демократичния ред. Предоставяйки военна помощ не просто участваме в дневния ред на демократични свят, а заявяваме своя принос измежду тях, посочи тя.

" Свободата е най-важната наша полезност, най-важната идея и свободата като категория не може да бъде отлагана ", безапелационна бе Белобрадова.

Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия съобщи, че за социалистите съществена полезност е мирът. Това е един припрян, неопитен, чисто политически стимулиран и без нужната информация и разбор план за изпращане на военно-техническа помощ на Украйна, оцени Вигенин.
 Българска социалистическа партия видя коалиция на войната, Демократична България не желае да си играе на неутралитет
Българска социалистическа партия видя коалиция на войната, Демократична България не желае да си играе на неутралитет

Социалистите желаят референдум за оръжието за Украйна

" Това решение, което желаете да се одобри през днешния ден, основава тежък институционален разлом ", уточни той и добави, че Българска социалистическа партия няма да взе участие и няма да поддържа груповата безнаказаност за въвличането на България във войната на Русия с Украйна. Вигенин дефинира като цинизъм изказванията, че военната помощ, която ще изпратим на Украйна, ще спомогне за рационализация на армията ни.

Според него България може да има напълно друга роля и може да бъде страна, която работи за мира, за възобновяване на разрушената инфраструктура на Украйна. Това, което се прави през днешния ден, е недомислена политическа акция, сподели още Кристиян Вигенин.

" Днес се ражда коалиция на войната, само че ние от Българска социалистическа партия споделяме " Не на войната " и " Да на мира ", заключи той.

От Политическа партия също взеха отношение за оказване на военната помощ на Украйна. Даниел Лорер прикани депутатите да бъдат представители на хората в България. Има такива хора, които настояват, че не би трябвало да изпращаме военна помощ за Украйна, има такива, които настояват, че сме безпределно закъснели и има такива, които не ги интересува. Всички желаят едно и също нещо - сигурност в България, само че всички се сещаме за нея, когато стане напечено, уточни Лорер.

Когато бушува война до нас би било безконтролно за Народното събрание да не се занимае с въпроса за военната помощ, счита депутатът.

Според него същински цинизъм е да се поддържа руско въоръжение от предишния век и да се твърди, че с него се поддържа и развива армията. Няма да оголим българската войска, в случай че се разделим със старите руски доспехи, а го сменяем с ново, съвременно съоръжение. " Нека малко по малко да създадем България една съвременна България. Ако не в този момент, по кое време? ", запита Даниел Лорер.

Джейхан Ибрямов от Движение за права и свободи съобщи, че армията и националната ни сигурност са от извънредно значение и по тази причина съпричастността по отношение на Украйна изисква умно и държавническо решение. Движение за права и свободи ще поддържат решението за военна помощ за Украйна, което по думите на Ибрямов е държавническо издържано.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР