Кой е виновен за инцидента с премазаните автомобили, заради огромен

...
Кой е виновен за инцидента с премазаните автомобили, заради огромен
Коментари Харесай

Пловдивчани: Кой е виновен за инцидента с премазаните от огромен клон коли в район “Северен“?

Кой е отговорен за случая с премазаните коли, поради голям клон в регион " Северен "? Отговор на този въпрос търсят пловдивчани, които живеят в региона на бул. „ Дунав ”, където нощес голям клон се стовари и смаза колите им и за благополучие нямаше потърпевши хора. 
Прочетете още
Според жителите на бул. „ Дунав ” 77 е имало опция случаят да се избегне, в случай че е имало навременна реакция, каквато в този случай съгласно тях е нямало. Хората разясняват, че за въпросната върба са подавани редица сигнали, като преди повече от два месеца е била издадена заповед за отстраняването й, само че без резултат.

Пловдивчаните описват, че предходната година още веднъж е паднала друга рискова върба в региона, като единствено на метри са играели деца, които за благополучие са били издърпани от жена, която е била наоколо. 

" Може би, в случай че се обръща по-голямо внимение на жалбите от жителите, няма да се стига до такива произшествия, които биха могли да лишават живота на някого ", обявиха пловдивчаните. 

Потърсихме кмета на регион „ Северен ” Стоян Алексиев, който съобщи, че още на 5 април е била издадена заповед за премахването на върбата. Той уточни, че заповедта е била връчена на Оперативна програма „ Градини и паркове ” след направена санитарна експертиза от експерти от „ Екология и Чистота ”.

Алексиев съобщи, че не е наясно каква е повода от предприятието да отсрочват и да забавят отстраняването на рисковата върба толкоз време, само че е реалност, че до случай се е стигнало, за благополучие без потърпевши хора.

От „ Градини и паркове “ удостоверяват, че са получили издадената от кмета на регион „ Северен “ заповед за унищожаване на върбата. Отстраняването на дървото е било планувано за включване в графика за идната седмица, само че снощната стихия го е разцепила. Днес и на следващия ден екип на предприятието го отстранява напълно.

„ Никога няма да ме видите да тичам от отговорност ”, съобщи шефът Веселин Козарев във връзка падналия клон. Той разгласи, че разпорежда вътрешна инспекция и правене на отчет за всички рискови дървета.

„ В последна сметка би трябвало да признаем, че има неизпълнени заповеди от години насам. Работим по тях и въпреки и с по-малко хора спрямо предходни години години съумяваме да обработим по-голям брой дървета “, разяснява Козарев.

Той добави, че от началото на годината до момента в „ Северен “ са отстранени над 100 рискови дървета. За да наваксат с осъществяването на многото издадени заповеди за отрязване и оформяне на дървесна растителност, от два месеца насам профилираната бригада работи в региона изключително и в събота.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР