Кой е във властта, се вижда, ние търсим конституционно мнозинство,

...
Кой е във властта, се вижда, ние търсим конституционно мнозинство,
Коментари Харесай

Коалиция с ДПС няма, Борисов вероятно говори за ГЕРБ, обяви Христо Иванов

Кой е във властта, се вижда, ние търсим конституционно болшинство, акцентира депутатът от ПП-ДБ

Христо Иванов отхвърли , че Движение за права и свободи на процедура е част от ръководещата коалиция. Председателят на партия „ ДА България “ приказва пред парламентарни кореспонденти тази заран.

След въпрос ПП-ДБ (от която е част „ ДА България “) в коалиция ли са с Движение за права и свободи, Иванов сподели: „ Коментарите на господин Борисов на първо място мисля, че се отнасят до него, неговата партия и неговите връзки с Движение за права и свободи. Аз най-малко по този начин ги разбирам. Що се отнася другояче, Движение за права и свободи сами са дефинирали своята роля. Те споделиха, че поддържат съответни политики и че са част от конституционното болшинство. Без тяхното стабилизиращо присъединяване в тематики, свързани със сигурността, също щеше да бъде по-трудно да се оправи държавното управление. Но коалиция с Движение за права и свободи няма и, отново споделям, тези връзки може би по-скоро би трябвало господин Борисов да бъде питан да ги разяснява. “

„ Кой е във властта, се вижда. Ние търсим конституционно болшинство и това е нещо, което е безусловно обществено и е очевидно “, съобщи още Христо Иванов.

Той изрази вяра държавното управление да позволи спора си със земеделските производители посредством разговор и с поддръжката на парламентарното болшинство. 

Според Иванов измененията в Конституцията може да бъдат гласувани през октомври на първо четене и, вероятно, на второ и трето - през декември. Депутатът от ПП-ДБ акцентира, че " този развой обосновава всичко останало от наша позиция ". 

 

Очаквайте детайлности

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР