Кой е уязвим клиент за снабдяване с електроенергия и кои

...
Кой е уязвим клиент за снабдяване с електроенергия и кои
Коментари Харесай

Кой влиза в определението за „енергийно беден“, според дефиницията на правителството

Кой е уязвим клиент за доставяне с електрическа енергия и кои семейства са енергийно небогати? - На тези въпроси дава отговор Наредбата за критериите, изискванията и реда за установяване на статут на семейства в състояние на енергийна беднотия и на статут на уязвими клиенти за доставяне с електрическа сила, утвърдена от Министерския съвет на днешното му съвещание.

Наредбата е създадена от междуведомствена работна група, включваща министерствата на труда и обществената политика, на районното развиване и благоустройството и на енергетиката.

Наредбата дефинира уязвимите клиенти за доставяне с електрическа сила в сходство с последните промени в Закона за енергетиката. За средномесечен приход на член на семейството се вземат поради разполагаемите средства, понижени с разхода му за избраното по отношение на енергийните характерности на жилището типово ползване на сила. Разполагаемият средномесечен приход се съпоставя с публично оповестената линия на беднотия за задачите на установяване на статут на домакинство в състояние на енергийна беднотия, според дефиницията в спомагателните разпореждания на ЗИДЗЕ.

За установяване на статут на уязвим клиент за доставяне с електрическа сила са въведени критерии според от възраст, здравословно положение, наличен средномесечен приход, понижен с разноските за сила, потребност от помощни средства за самостоятелен живот и/или медицински произведения за поддържане на живота, чието действие зависи от източник на електрическа сила, приемане на месечни обществени помощи.

При установяване на разполагаемия приход на правоимащите лица се вземат поради както необлагаемите, по този начин и подлежащите на облагане по реда на ЗДДФЛ приходи. При пресмятане на разполагаемия приход е въведено изключение за изплатените стипендии на възпитаници и студенти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР