Кой е собсвеникът на италианската фирма за събиране на отпадъци?

...
Кой е собсвеникът на италианската фирма за събиране на отпадъци?
Коментари Харесай

Кой е шефът на италианската фирма за събиране на отпадъци?

Кой е собсвеникът на италианската компания за събиране на боклуци? Дентиче Панталеоне е основал едноименната си компания за събиране и преправка на боклуци през 1984 година Намира се в Пианодардине близо до Авелино в област Кампания.

Вижте повече от Елена Шаханова - сътрудник на БНР в Италия.

Преди да основе компанията си, Дентиче Панталеоне, както самичък се дефинира - бил събирач на картонени боклуци. Обикалял селата и след това ги продавал на огромните компании за преправка на хартия - един остарял по принцип нощен поминък, описван посредством песни и стихове от локалния фолклор.

След основаването на компанията, воден от интереса към старите неща, Панталеоне основава музей за открити забавни предмети, книги и мебели.

Първоначално предприятието му се занимава със събиране и превозване на хартия, картон и метали, като в следствие се специализира и за други типове боклуци и в преработката на пластмаса с инсталирането на полуавтоматична система за това. През 2018 година то претърпява злоумишлен палеж.

В момента има развой против осем обвинени за замърсяване на околната среда край град Авелино, измежду които Дентиче Панталеоне, админът на сдружението за околната среда IrpiniaAmbiente към провинцията на Авелино Никола Бокалоне и други лица свързани с обработката на боклуци.

Съдебното съвещание е планувано за 29 януари.
 Фирмите, изоставили контейнерите във Варна, са забъркани и в боклука от Бургас Фирмите, изоставили контейнерите във Варна, са забъркани и в боклука от Бургас
Информацията на "По света и у нас " от нощес беше доказана публично - откриха нерегламентиран отпадък от Италия и на пристанище "Български морски фло...
Още по тематиката Казусът с боклука
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР