Кой е Николай Николов-Паскал, около чието име се върти край

...
Кой е Николай Николов-Паскал, около чието име се върти край
Коментари Харесай

Кой е Краля на цигарите Паскал? Никога не е разследван и живее повече в Гърция

Кой е Николай Николов-Паскал, към чието име се върти край акцията на ДАНС и антикорупционната комисия в митниците? Той бе задържан като част от незаконна група.

Като член на групата бе упрекната и шефката на Агенция " Митници " Петя Банкова.

Известният като Краля на цигарите Николай Николов-Паскал няма досие в Министерство на вътрешните работи и в никакъв случай не е бил упрекван и съден. Затова и името му не е познато на необятната публика. Той е осветлен през 2015 година, когато почитан източник от Агенция " Митници " описа пред " 168 часа ", че Паскал е ощетил страната с милиарди. Печалбата му била от контрабандно импортирани цигари, активност, с която безнаказано се занимавал през последните 25 година Експерти тогава разясняват, че единствено за месец прекарвал през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево стока за към 130 млн. лева От 17 тира месечно загубите за страната от неплатени мита и Данък добавена стойност били над 30 млн. лева, а митничарите милионери на пункта прибирали от всеки камион по 100 хиляди лева

Цялото му име е Николай Димитров Николов. Роден е на 8 май 1961 година в Димитровград. Официалният му адрес бил в Хасково, най-малко по този начин е преди 9 година Слабостта му обаче била околност на 28 км от Кавала, където прекарвал по-голяма част от времето си, написа " 24 часа ".

Николов бил сътрудник на службите. Подписал декларация за съдействие още по времето на Държавна сигурност. " Работил " или за контраразузнаването, или по-малко евентуално - за икономическата полиция. Поради контактите си останал в сянка. Понесъл единствено един сериозен удар. През 1998 година контраразузнаването, тогава ръководено от ген. Атанас Атанасов, организира интервенция, при която задържат три тира с контрабандни цигари, влезнали от Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт Ново село. В два склада в Хасково е открита още толкоз незаконна стока, колкото в арестуваните камиони. Изобличени са трима митничари и петима високопоставени чиновници на контраразузнаването и полицията в Хасково, работили за Паскал. След този случай името му повече не се загатва. Интересен е и фактът, че в акцията през 1998 година са арестувани десетина души, само че контрабандистът не е измежду тях, тъй като по това време бил в Гърция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР