Кой е най-възрастният данъкоплатец - доайенът на данъкоплатците в България?Той

...
Кой е най-възрастният данъкоплатец - доайенът на данъкоплатците в България?Той
Коментари Харесай

Най-възрастният данъкоплатец: 99-годишният дядо Димитър всяка година подава декларация към НАП

Кой е най-възрастният поданик - доайенът на данъкоплатците в България?

Той живее в родопското село Славейно и е на достойните 99 години. Димитър Кавгазов получил непретенциозен дял за притежаваните от него гори и незабавно подал по пощата данъчната си декларация към НАП-Смолян, както е правил цялостен живот и както е научил децата си.Още с началото на данъчната акция Димитър Кавгазов подсещал дъщерите си, че би трябвало да си подаде данъчната декларация. Както е правел всяка година, откогато получава, въпреки и най-малък дял от използването
на 70 декара лични гори, които са включени в горската кооперация на селото. Декларацията изпратил по пощата.

" Всяка година заявяваме каквото има, няма прикрито ", безапелационен е Димитър Кавгазов.

Димитър Кавгазов живее в една от крайните къщи в Славейно с няколко котки и едно кученце. От няколко години за него се грижат и двете му дъщери Митра и Добринка." От 2000 година остана самичък, взех си една година неплатена, гледах внучката на щерка ми от Германия, тя се роди тука и той още вика тя ми върна живота ", описа щерка му Добринка Иванова.

Цял живот Димитър Кавгазов е работил в горското стопанство и измежду природата. Тя съгласно него му дава сили да е на крайници и в този момент, на близо 100 години. Боли го обаче, че селото се е обезлюдило." Тука беше море, нямаше събота или неделя да няма хоро и две гайди да свирят и на центъра да се играе. Сега е пусто, няма хора и да идеш, то няма с кого да се видиш ", разяснява Димитър Кавгазов.

Семейството на Димитър готви празненство за стотния му празник, само че към този момент пазят проектите в загадка.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР