Кой е фаворит за базите на фалиралия ПФК ЦСКА АД?

...
Кой е фаворит за базите на фалиралия ПФК ЦСКА АД?
Коментари Харесай

ЦСКА на Гриша Ганчев се превърна във фаворит за базите

Кой е любимец за базите на банкрутиралия ПФК ЦСКА АД? Това е главният въпрос, откакто Министерството на младежта и спорта разгласи изискванията на състезанието за стадион " Българска войска " и комплекса " Панчарево ". От документите излиза наяве, че на отлична изходна позиция е първодивизионният ЦСКА на Гриша Ганчев. А на пръв взор едно от условията на процедура отстрани аматьорския ЦСКА 1948.

Въпросната точка гласи, че футболният клуб, който кандидатства, би трябвало да има уставен капитал не по-малко от 5 млн. лв. и да е осъществил в последните три финансови години (от 2014 до 2016 г.) оборот от най-малко 15 млн. лв. без Данък добавена стойност.

Справка в Търговския указател демонстрира, че капиталът на елитния ЦСКА е 6 млн. лева, а на ЦСКА 1948 е 50 000 лв..

На въпрос дали състезанието не е превдварително решен, Кралев отговори: " Наясно съм, че критериите подсигуряват икономическа непоклатимост. Гарантират, че наемателят, който ще получи базите за прилагане, ще бъде задоволително добър собственик. Аз съм министър на младежта и спорта и ме интересува държавният интерес да бъде обезпечен. Тази условия подсигуряват държавния интерес ". Думите на министъра бяха произнесени с по-остър звук. След това Кралев благодари и си потегли.

Базите ще се дадат за прилагане чартърен за 10 години, като този, който ги употребява, ще би трябвало да влага в тях. При влизането в действие на новия закон за спорта срокът може да бъде повишен на 30 години, уточни министърът.

Имотите бяха апортирани в новосъздаденото държавното сдружение " Сердика спортни парцели " ЕАД. То беше вписано в Търговския указател тази седмица с капитал 73 217 089 лв., образуван от включването на няколко парцела – състезателен комплекс " Българска войска ", спортно-тренировъчната база в Панчарево, спортния комплекс " Червено знаме ", както и част от спортния комплекс " Къро ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР