Кой е Ангел Папалезов, арестуваният тази нощ шеф в МВР.

...
Кой е Ангел Папалезов, арестуваният тази нощ шеф в МВР.
Коментари Харесай

Арестуваният шеф е родопчанин, спасява куп ценни картини

Кой е Ангел Папалезов, задържаният тази нощ началник в Министерство на вътрешните работи. Акцията разтресе страната, като отвори очевидна война сред Бойко Рашков и основния прокурор Гешев.

Ппрез 2018 година той провежда галерия със избавени от Министерство на вътрешните работи антики, написа. Обвиненият като член на тайфа за трафик на антики и пране на пари началник на бранша за битка против закононарушения, свързани с културно-исторически полезности в Главна дирекция " Национална полиция ", я прави в Националния археологически музей в София.

Тя бе открита на 6 ноември и включваше над 300 експоната, избавени от проверяващите. Сред артефактите попадаха най-голямата известна до момента групова находка от медни брадви от втората половина на V хилядолетие прочие Хр., коринтски шлем от края на VI в. прочие Хр., групова находка от златни украшения и бронзови предмети от средата на II хиляди прочие Хр. и икони от Тревненската школа.

Папалезов оглави бранша през 2010 година, откакто предходният му шеф Кирил Христосков се пенсионира. Малко по-късно Христосков стартира работа във фондация " Тракия " на Васил Божков.

През годините Папалезов се бори интензивно за смяна в законодателството за фалшификаторите. За тях нямаше наказване. След корекция в Наказателния кодекс, инициирана от полицията, сега се планува до 1 година затвор и до 20 хиляди лева санкция за създателите на ментета.

Сред по-известните триумфи на служителя на реда и ръководения от него бранш е разкриването на кражбата на голям брой платна на Владимир Димитров-Майстора и Димитър Киров-Ди Киро. Те бяха отмъкнати от къща в София на правоприемник на Майстора.

Само за няколко дни платната бяха възобновени на притежателя Павел Антонов, а крадците Антон Антонов-Амет и Виктор Марев-Чоко хванати. Заедно с тях бяха хванати и тримата прекупвачи. Те бяха подведени под отговорност за вещно укривателство.

Сред другите му триумфи е разкриване на крадено платно на Иван Мърквичка. То е открито да се продава на битака в София.

Полицаят е роден на 15 февруари 1977 година в Златоград. Завършил е Академията на Министерство на вътрешните работи през 2001 година Работил е в секторите " Престъпления, свързани с МПС ", " Престъпления против собствеността " и " Културно-исторически полезности " в Столична дирекция на вътрешните работи, преди да оглави аналога му в Националната полиция. Негови познати го разказват като извънредно диалогичен, образован и грамотен.

Той трябваше да е комисията, която ревизира за нелегално подслушване в ГДБОП и Вътрешна сигурност. Вътрешният министър Бойко Рашков обаче го изтеглил от нея на 31 май, единствено ден преди прокурори и следователи да влязат в кабинета и дома на Папалезов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР