Кой друг, ако не мъж от зодия Водолей ще прокара

...
Кой друг, ако не мъж от зодия Водолей ще прокара
Коментари Харесай

Зума проправи пътя на другите големи осмици

Кой различен, в случай че не мъж от зодия Водолей ще прокара нов път и ще напише нова история във футбола ни. Това в цялостна степен важи за легендата на пловдивския Локомотив и националния ни тим Христо Бонев. " Ако има някой, който може да гледа в бъдещето и желае да направи нещата по-добри, бъдете сигурни, че това е мъж Водолей. За този благородник е забавно и прелестно да бъде обграден от другари. Той е оптимист и романтик. Комбинацията от тези качества го вършат скъп другар и специфичен сътрудник ", написа в зодиака.

Зума е първият пловдивчанин, избиран за Футболист на годината. Той печели анкетата три пъти в едни времена, когато рядко състезател на извънстоличен тим въобще влиза в тройката. Христо Бонев е и първият пловдивчанин, който е титулярен капитан на държавния ни отбор.

Зума проправи път на своя правоприемник с №8 в национала - Христо Стоичков, който също е зодия Водолей. След тях сполучливо магичния номер носи водачът на Ботев Тодор Неделев. Той обаче към момента се разминава с лентата и избирането за №1.

Като същински Водолей Зума държи на своето и не понася да му се натрапват други престижи. Той е човек на идеята и рядко би отстъпил. Това пролича с цялостна мощ в спора и словесните престрелки с Христо Стоичков. Камата отхвърли да играе в националния тим под управлението на Бонев поради уволнението на Димитър Пенев и в едно изявление го назова " Господин Никой ".

Това по никакъв метод не смути гордия Водолей Христо Бонев, който продължи да работи. Стоичков осъзна грешката си и това, че бе замесен в спора от интриганти. Емблематичен за българския футбол е моментът, когато в един пролетен ден Камата позвъни на вратата на жилището на бул. " Свобода " с букет цветя за госпожа Ема Бонева. Двамата със Зума се схванаха съвсем без думи, от което завоюва България.

Този показателен миг бе разказан по несравним метод от огромния пловдивски стихотворец Добромир Тонев, който бе безжалостен почитател на Локото:

Пея, само че не върша серенади,

пия узо с кипърски маслини.

Но Стоичков дано се обади,

За да му изпея „ Сине, сине...”.

Като характерен представител на зодия Водолей Христо Бонев сподели и оракулски способности. На Мондиал 98 националният ни тим не мина груповата фаза, а представянето ни се одобри като неуспех поради четвъртото място на Световното в Щатите 4 години по-рано. Най-много рецензии се изсипаха върху Зума, които той одобри почтено и не си разреши да хвърли виновността върху играчите, макар че множеството от тях бяха минали зенита си и бяха неясно копие от това, което бяха в Съединени американски щати. На връщане от Франция Бонев сподели: " Не би трябвало да се приема представянето ни като неуспех, защото равнището на футбола ни е ниско и върви доста надолу. Поне още 20 години няма и да сънуваме за класиране на Световно състезание. След това не знам ". И се оказа прав.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР