Кой да предполага, че сагата с покупката на Activision ще

...
Кой да предполага, че сагата с покупката на Activision ще
Коментари Харесай

Да растеш, саботирайки конкуренцията: Xbox с остри нападки към Sony заради Activision

Кой да допуска, че сагата с покупката на Activision ще роди повече драми и от тези в паметните сапунени сериали? Да, само че всичко това е реалност. 

Какво в действителност се случи? С покупката на Activision от Sony показаха терзания, че игрите на разработчиците ще бъдат налични само за Xbox, а в сметките им няма да влизат PlayStation конзолите. 

Виж още: Това са най-хубавите сериали на 2022 година съгласно премиите " Златен глобус "  

От Microsoft, новите притежатели на Activision увериха неведнъж, че това няма да се случи, изключително пък с Call of Duty, което е най-голямото терзание на Sony.

Да, само че терзанията на японската компания не стопираха до тук. Те упрекнаха Microsoft, че се пробва да наложи монопол в гейминга, което пък докара до предложение от Microsoft - двете компании да сключат контракт за 10 година, който да подсигурява, че Call of Duty ще бъде наличен и за PlayStation. 

Виж още: Екшън, мистерии и отворени светове: Топ игрите с най-хубави истории за 2022 година

Но драмата надалеч не завърши тук. В подкаст Фил Спенсър, който е основен изпълнителен шеф на Xbox и Microsoft Gaming упрекна Sony, че се пробват да задържат своята доминация в сферата, като лимитират развиването на Xbox.

Изображение: Getty Images
https://www.instagram.com/xbox/
https://www.instagram.com/playstation/

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР