Кой би помислил, че малките детайли, на които не обръщаме

...
Кой би помислил, че малките детайли, на които не обръщаме
Коментари Харесай

Грешки, свързани с личната хигиена, които всички допускаме

Кой би помислил, че дребните елементи, на които не обръщаме внимание, биха могли да ни попречат на идеалното здраве и цялостно благополучие? Ще бъдете прелестно сюрпризирани да видите резултатите от това, че към този момент не вършиме тези постоянно срещани неточности!

1. Гризане на ноктите за справяне със напрежението

Понякога гризането на ноктите може да бъде породено от прочувствен или душевен стрес и да се употребява като метод за превъзмогване на тези усеща. Можете също по този начин да гризете ноктите си, без да мислите даже за това. За страдание, това вреди на вашия външен тип и здраве. Този табиет не е причина да се гордеем, а да се откажем от него.

2. Почистване на ушите с клечки за уши

Повечето от нас считат, че клечките за уши ни оказват помощ да почистваме ушите си. Все отново, това, което хората вършат, когато ги употребяват, е тъкмо обратното; ушната тиня се набутва във вътрешността, което предизвиква повече щета, в сравнение с изгода. В резултат на това памучните тампони могат да бъдат съществена причина за увреждане на тъпанчето, загуба на слуха и така нататък Медицински експерти поучават да посетите доктор, ако в действителност имате проблем.

3. Пропускането на измиването на ръцете след потребление на тоалетната

Според едно проучване, хората не измиват ръцете си, откакто са употребявали тоалетна. Повечето от тези хора имат вяра, че това не е значимо и е просто загуба на време. Измиването на ръцете обаче е най-хубавият и елементарен метод да се предпазите от заболяване.

4. Липсата на замяна на четката за зъби дълго време

Мокрите четки за зъби събират доста бактерии единствено за един месец, което може да бъде нездравословно за вашето здраве. Зъболекарите предлагат замяна на четката за зъби на всеки 2-3 месеца, защото потреблението на същата за повече от три месеца може да сътвори съществени здравословни проблеми, които могат да доведат до сърдечно-съдови болести.

5. Ексфолиране на лицето всеки ден

Прекомерното ексфолиране предизвиква акне и бръчки и може да ви накара да изглеждате по-възрастни. Дерматолозите ви поучават да ексфолирате лицето си два пъти седмично. В противоположен случай може да е по-вредно от положително.

6. Слагането на памучни калъфки на възглавниците

Тази тъкан ви кара да изглеждате по-стари, като добавяте бръчки към лицето си, изсушавате кожата си и увреждате косата си. Най-добрият избор за материал за възглавници е коприната. Това ще ви върне назад това, което лишава памучният калъф.

7. Прекаленото изрязване на ноктите на краката

Ако изрязвате ноктите си прекомерно късо, това може да се окаже проблем.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР