Кой би могъл да предвиди последствията! Публичното изгаряне на Корана

...
Кой би могъл да предвиди последствията! Публичното изгаряне на Корана
Коментари Харесай

Спрете Ердоган: Турция погребва НАТО?

Кой би могъл да планува следствията! Публичното изгаряне на Корана в Стокхолм се трансформира в полемика за разпадането на НАТО. Детонаторът на процеса е Турция, където въпросът за основаване на нов защитителен блок върху руините на Алианса към този момент виси във въздуха.

Бъбривецът Болтън

Известно е, че някогашният консултант по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън има ястребова известност и провокира неприязън в доста елементи на света. Дори единствено тъй като обществено се гордее с присъединяване си в организирането на държавни преврати в други страни. Както написа турският портал Haber7, в този момент Турция също усети, че " не преглъща доста " Болтън.

Haber7 обърна внимание на обстоятелството, че шведският вестник Expressen акцентира изказването на Болтън, че " Турция би трябвало да бъде изключена от НАТО ".

Естествено, шведската аудитория, афектирана от решението на Турция да блокира влизането на Швеция в НАТО поради общественото изгаряне на Корана, не можеше да пренебрегне сходно ласкаво мнение за американския политик.

Освен това Болтън написа същото по-рано в публикация за The Wall Street Journal. Бившият консултант на президента на Съединените щати допусна, че като оказва помощ на опозицията в Турция, Западът може да спре президента Ердоган.

" Ако Западът предприеме смела стъпка, с цел да помогне на опозицията в Турция да има късмет за триумф на идните президентски избори, тогава ще има късмет да спре Ердоган ", Болтън споделя.

Той също по този начин добави, че " в случай че Ердоган не бъде спрян, обстановката ще се утежни ".

Рубрика " Писма от читатели "

И това, което нормално се следи в актуалното интернационално осведомително поле, се случи. Статията на Болтън в The Wall Street Journal откри отклик в шведския Expressen, апропо, доста " жълт " парцал, лаком за всякаква осведомителна мърша.

А прокарването от шведите на концепцията на Болтън за изключването на Турция от Северноатлантическия алианс на собствен ред провокира извънредно отрицателна реакция от страна на турския портал Haber7 и неговите читатели.

И в този момент главното: тази реакция доста ясно демонстрира, че въпросът за излизането на Турция от НАТО никога не е празно бръщолевене. Може да се направи категоричен извод: турското общество е безусловно наситено с готовност да изтегли Турция от Алианса.

Ето какво пишат читателите на Haber7 в отговор на изказванията на Болтън и злобния звук на шведската преса:

Ali Can:

" Терористичната страна Америка и нейните империалистически желания са безкрайни. Терористична страна, която съставлява опасност за човечеството и международния мир. Най-добрият вид за Америка е да напусне този свят... "

Havvana Şimşek:

" Съединени американски щати е терористична страна. Създава терористични групи, популяризира оръжие и муниции. Водят война с разнообразни страни с ръката на терора. "

Vatan: „ Той (Болтън) бута и пуфти с упоритостите си, копеле. Турците са вълци. Ние сме озлобени и гладни. И каишката не ни е за врата. “

Исмаил_59:

" Напротив, да изгоним Америка от НАТО, тъй като НАТО е основана да пази Америка, предатели... "

Абдула_55:

" Много добре го сподели, Болтън. Време е да се сътвори нова отбранителна организация отпред с Турция. Защото Турция няма изгода от НАТО... "

Туфанбейлили: " Мисля, че би трябвало да се оттеглим от НАТО. Създайте нов пакт или се присъединете към Шанхайската организация за съдействие. Спрете измяната от страна на НАТО. "

Селдур:

" Ще ви бъдем признателни, в случай че ни извършите услуга и да вземем за пример ни изгоните от НАТО. "

Ватандас:

" И Съединени американски щати, и НАТО свършиха. Новият лист на страните в света не включва Съединени американски щати. Новият ред не планува Съединени американски щати и по тази причина те желаят да стартират международна война и да получат останалия си дял. За да се опълчват на това, другите страни би трябвало да се обединят в съюз, в противоположен случай те ще изчезнат и в никакъв случай няма да стъпят на краката си. "

НАТО ще изчезне ли?

Съгласни сме, че изказванията са ярки и доста забележителни. Съединени американски щати и НАТО не би трябвало да съществуват, Турция би трябвало да напусне НАТО, Анкара би трябвало да сътвори личен блок или да се причисли към различен антиамерикански блок - това е общият знаменател на мненията на турците.

Естествено, мнението на обществото не може да не бъде взето поради от управлението на страната, без значение коя е страната.

Що се отнася до Турция, въпросът за публичните настроения е доста сензитивен за президента Ердоган, като се има поради, че страната ще организира общи избори на 18 юни, които ще изберат президент на страната (за идващите пет години) и членове на Народното събрание.

И не може да се каже, че Ердоган е 100 % сигурен в успеха си. Затова Болтън споделя, че Западът би трябвало да помогне на турската съпротива да смъкна Ердоган, който персонално е проблем на Съединени американски щати и на целия НАТО.

Но по един или различен метод, като се има поради изцяло ясното антиамериканско въодушевление на турското общество, говоренето за наличието на Турция в НАТО, най-малко реториката за евентуалното отдръпване на страната от Алианса в предизборната акция на Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развиването, сигурно ще чуем. Членството на Турция в НАТО през днешния ден е по-необходимо за Вашингтон, в сравнение с за Анкара. Ердоган доста добре схваща това.

И по тази причина той ловко и дейно манипулира „ разпоредбите “ на НАТО за влизане на нови членове, като да вземем за пример споделя, че Турция може да се съгласи Финландия да влезе в Алианса и тогава „ Швеция ще бъде шокирана “.

В същото време е добре известно, че Финландия твърдо се придържа към позицията да не се причислява към организацията без Швеция. Това ще бъде главоблъсканица и разкол в НАТО, в случай че Турция направи тъкмо това! Накъде ще отиде Финландия и какво ще кажат от Алианса за раздялата на " сладката двойка "? Какво ще направи Швеция?

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР