Ковид тестове за децата от I до IV клас има

...
Ковид тестове за децата от I до IV клас има
Коментари Харесай

Ковид тестове от държавата за най-малките ученици има, за по-големите - още не

Ковид проби за децата от I до IV клас има до края на идната седмица. По райони са разпределени общо 310 200 теста със слюнка. Заедно с новото количество общо разпределените проби от началото на акцията досега стават 1 076 200, обобщават от МОН.

Над 1 млн. проби на седмица са нужни, с цел да се възвърне присъственото образование на всички възпитаници в цялата страна. В момента в склада на БЧК в с. Лозен край София са налични 114 300 теста.
Близо 2/3 от дребните възпитаници към този момент още веднъж са в класните стаи
Повече от 62% от учениците от I до IV клас към този момент учат в клас след тестване за COVID-19 два пъти в седмицата. Близо 146 000 деца от начал...

Междувременно част от учениците от V до XII клас в 102 общини към този момент се върнаха на учебно заведение, като се редуват по график през седмица. Причината е, че там заболяемостта е сред 250 и 500 на 100 000 души. При ротация децата над V клас не се изследват за COVID-19, защото в учебно заведение остават единствено половината от учениците, за които не са обезпечени проби. Малките възпитаници не се включват в графика за ротация, а не престават да учат в клас с тестване.

МОН припомня, че е допустимо също възобновяване на присъственото образование за по-големите възпитаници. Това става, когато 50% от учениците в паралелка имат подобен документ. Частните учебни заведения получиха опция да закупуват проби със лични средства, с цел да върнат в клас по-големите си възпитаници, до момента в който чакат доставки на безвъзмездни проби от страната.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР