Ковид, стрес и повишена тревожност. Пандемията доведе до регистриране на

...
Ковид, стрес и повишена тревожност. Пандемията доведе до регистриране на
Коментари Харесай

Паник атаките и повишената тревожност в „Малки истории“ по БНТ 1

Ковид, стрес и нараснала тревога. Пандемията докара до вписване на нов растеж на депресии, под паника офанзиви и домашно принуждение. Как обаче можем да излезем от омагьосания кръг? Този петък (26 февруари 2021 г.), по тематиката в студиото на „ Малки истории " ще беседват водещата Ирен Леви и гостите ѝ.

Петя Петрова ще показа своята персонална история. Първата ѝ претърпяна паническа офанзива е най-лошият ден в живота ѝ. Тогава стопира да диша. Петя Петрова написва книга, в която разказва другото лице на суматохата и споделя персоналните си прекарвания и опит. Създава фейсбук група за взаимопомощ „ Бялата лястовица " на хора с тревожни разстройства.

Обичаме ли да оставаме уединено с мислите си или тишината ни плаши? Своя коментар по тематиката ще направи експертът по организационно развиване и когнитивно-поведенческа психотерапия - Слави Стоев. Според него, от време на време няма нищо по-полезно от „ блеенето " в тишина.

Зрителите ще чуят и историята на Анна, която към този момент 20 години оказва помощ на дами, претърпели домашно принуждение. Това е роман за случаите оттатък статистиката и за раните, които не зарастват.

Гости на Ирен Леви в студиото на „ Малки истории " ще бъдат психологът доктор Пламен Димитров, Мария Македонска, която се е срещала с паническата офанзива, Кристина Митева, която е предходна през депресията и Цветелина Йосифова - създател и началник на Kabinet.bg, линия за незабавна безвъзмездна лечебна помощ.

Гледайте „ Малки истории " от понеделник до четвъртък от 16:30 ч. и в петък от 14:45 ч.
по Българска национална телевизия 1.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР