Ковид кризата е причината за забяването на ВиК - проекта

...
Ковид кризата е причината за забяването на ВиК - проекта
Коментари Харесай

КОВИД-а забавил ВиК проекта в Русе

Ковид рецесията е повода за забяването на ВиК - плана на Русе. Заради нея е имало закъснение на производството на нужните материали и тяхното снабдяване. Такъв отговор е получил националният представител от Българска социалистическа партия Иван Иванов след запитване по въпроса към районния министър Иван Шишков.

От отговора излиза наяве също, че в часта “Реконструкция на ВиК мрежа в централната градска част ” плана е изпълнен на 70 %, а реконструкцията на основните и второстепенните водопроводни клонове, е едвам 40 на 100. “От министерството признават, че има закъснение на плана. Оправданието е в забавянето на доставката на строителните материали в резултат на забавеното им произвеждане ”, изясни Иванов. Той добави, че отговорността за осъществяване на този план е на Регионалното министерство и на бенефициента ВиК Русе.

“Община Русе е непряк участник във връзка с издаването на разрешителните за градеж ”, разясни Иван Иванов. Регионалният министър е подсигурил, че всички действия, които се правят все още се извършват с нужното качество, вземат се нужните лабораторни проби във връзка с осъществяването на изкопите, монтирането на тръбите и асфалтовите настилки. Българска социалистическа партия ще упорства за разпределяне на средства от страната за цялостното асфалтиране на улиците след привършване на ремонтните работи, безапелационен бе Иванов.

Чуйте звуковия файл:
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР