Ковид-19 е много коварен врирус, той е хамелеон по отношение

...
Ковид-19 е много коварен врирус, той е хамелеон по отношение
Коментари Харесай

Шефът на ВМА в Пловдив разкри колко дълго и с какви симптоми страдаме след К-19

Ковид-19 е доста подъл врирус, той е хамелеон във връзка с признаците, може да имитира всяко заболяване и никой не знае по какъв начин тъкмо ще протече. При 80% от хората минава леко, само че при останалите - не - и може да зъвърши с съдбовен излаз. Така разказа ковид доктор Ангел Гозманов, шеф на ВМА - Пловдив, оповестява БНР.

Той показа, че медиците са се учили, "влизайки в багра, тъй като болестта в действителност е война, която взе доста скъпи жертви ". С течение на времето вирусът е станал по-предивидим, само че към момента сервира изненади, призна медикът.
Той разказа първата си среща с Ковид-19. Пациентът е на 80 години и всички са обезпокоени, тъй като знаят прекомерно малко за болестта - "все едно да знаеш да плуваш, само че да плуваш в мътни води ". Лечението минава сполучливо.

Д-р Гозманов подчертава на още една типична страна на вируса - признаците, които се появяват след острата фаза на заболяването.

Кашлицата е подобен признак, който може да продължи дълго. Самият вирус поврежда структурно и функционално организма. За разлика от други, това заболяване продължава с "пост коронавирус синдром ", който може да продължи няколко месеца до половин година. Симптомите са разнообразни и преценката се прави от персоналните лекари, които да насочат към стеснен експерт.

При някои хора мъчно се котролира кръвното налягане, при други равнището на захарта, има разстройства в сърдечно- съдовата система и така нататък Почти всички пациенти елементарно се уморяват, имат главоболие, нарушаване от страна на нервно- вегативната система.

Самонаблюдението от страна на всеки човек е доста значимо, само че преценката би трябвало да стане от експерт, с цел да се избегнат непотребни операции, като рентгеновото облъчване, да вземем за пример. Разбира се всеки случай е самостоятелен - добавя пулмологът. Според него:

Освен "трите Д " плюс маски, имунизацията е това, което ще ни защищити от болестта.

Особено значимо е това да създадат хората, които не са преболедували и имат хронични болести. Преболедувалите имат антитела до третия месец, които могат да ги защитят. След това би трябвало да се имунизират и те.

Много се надявам това заболяване да изчезне изобщо от лицето на земята или най-малко да не протича толкоз тежко, сподели още доктор Гозманов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР