Ковчезите, покрити с националния флаг, с тленните останки на 11

...
Ковчезите, покрити с националния флаг, с тленните останки на 11
Коментари Харесай

Иран върна тленните останки на 11 украинци, загинали в сваления самолет

Ковчезите, покрити с националния байрак, с тленните остатъци на 11 украинци, починали при свалянето по простъпка на пътнически аероплан край Техеран, през днешния ден бяха върнати в родината, съобщи Франс прес.

Президентът Володимир Зеленски, министър председателят Олексий Хончарук и други високопоставени лица участваха на траурната гала на летището " Бориспил " на украинската столица.

На 8 януари Боинг-737 на Украинските интернационалните авиолинии катастрофира няколко минути след политане от Техеран. Загинаха всичките 176 души на борда. На 11 януари Иран призна, че самолетът е свален от иранската система за противовъздушна защита, която неправилно го е възприела като американска крилата ракета.

Първоначално Техеран отхвърляше тяхната войска да е свалила самолета, само че след това призна.

Иран независимо ще разшифрова бордовите самописци на украинския пътнически аероплан и още не е взел дефинитивно решение да изпращането им в чужбина. Това заяви през днешния ден ръководителят на отдела за следствие на произшествия към Организацията за гражданска авиация на Иран Хасан Резайефар.

По думите му, които съобщи организация ИРНА, представена от ТАСС, " сега ирански специалисти проучват черната кутия на претърпелия злополука украински аероплан ".

Резайефар добави, че " към този момент не е взето решение те да бъдат пращани в друга страна ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР