Коцето лъснал в няколко сделки, които при детайлна проверка се

...
Коцето лъснал в няколко сделки, които при детайлна проверка се
Коментари Харесай

Коцето натрупал милиони от източване на ДДС с фиктивни сделки

Коцето лъснал в няколко покупко-продажби, които при детайлна инспекция се оказали менте. Затова и съмненията са, че договорите са подписани единствено и само с една цел - прибиране на налога, което е директна вреда за националния бюджет.
Не е загадка, че една от огромните пробойни в хазната е точно течът на Данък добавена стойност с измислени покупко-продажби. Целта тук е не укриване на налог, а непозволено възобновяване на данъчен заем.

Такива са да вземем за пример измамите с фиктивния експорт, фиктивния търговец, кръговата машинация и най-различни техни хибридни схеми. По своя механизъм и мащаби те са по-близо до категорията на проведената престъпност, в сравнение с до елементарното данъчно укриване.

Смята се, че с парите от данъчните измами Коцето си е купил няколко спортни коли. Освен това кешът дал късмет на чалгаря да построи в София дворец с басейн и всички съпътстващи милионерския дом екстри. Според информатора на „ Уикенд” артистът не плел схемите самичък, а благодарение на двама помощници.

Важният перач на пари в проведената незаконна група бил варненец, с който Константин имал и законен бизнес. Мафиотският кръг на Коцето затваряла адвокатка с адвокатска фирма в столицата, чие име се пази в редакцията ни.
Тримата играчи са нанесли вреди за няколко милиона лв., като сега данъчните ревизират какви тъкмо за размерите на далаверите.

Данък добавена стойност операциите не са първият скандал, с който Коцето влиза в новинарския поток. Преди пет години - през април 2016-а, полицията откри ВИП-стая за опиати в софийската дискотека „ Плаза”, притежател на която е точно чалга идолът Константин.
При акцията бяха арестувани седем души, измежду които шефът на бара, наркодилър и петимни за кокаин клиенти на дискотеката.

След екшъна единствено двама от хванатите останаха зад решетките - шефът и дилърът на „ бело”, като съдът ги тигна в килия за непрекъснато с претекста, че има задоволително доказателства за виновността им, а закононарушението е рисково. В коридорите на съда стана ясно, че дилърът продавал постоянно кокаин в дискотеката, а шефът осигурявал достъп на специфичните клиенти до ВИП- стаята за шмъркане.
При обиска проверяващите разкрили в заведението на Коцето 20 дози кокаин.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР