Котките са изумителни създания - съвършени хищници с блестящ ум,

...
Котките са изумителни създания - съвършени хищници с блестящ ум,
Коментари Харесай

Защо котките спят върху нас

Котките са изумителни създания - съвършени хищници с ослепителен разум, които някак сме съумели да опитомим и превърнем в домашни любимци и най-хубави другари. За разлика от кучетата обаче, те са доста по-самостоятелни и като че ли не се интересуват толкоз от притежателите си, в случай че нямат някакъв интерес от това. Едно от обичаните им занимания обаче е да спят върху нас.
 Котките, слухът им и по какъв начин дефинират местоположението на стопаните си
Как котките схващат къде сме, без да ни виждат

Оказва се, че са доста по-интелигентни

Котките спят в контакт с хората, тъй като обичат топлината, която отделяме, а търсенето на комфортно и топло място за сън, изключително през зимата, е от значително значение за тях, разяснява пред Hola Ана Рамирес, която е ветеринарен механически шеф на клиники Kivet.

Например едно от местата, които котката ни ще избере да спи умерено, са гърдите ни. От гърдите ние отделяме по-голямо количество топлота, тъй че не е по никакъв начин изненадващо, че косматковците избират точно тази част на тялото ни, с цел да си подремнат.
 Снимка 556516

Друго обичано място на котките преди лягане са краката ни. По-конкретно пролуката, която се образува, когато са леко раздалечени. Да не забравяме главата и шията - още веднъж места, които отделят доста топлота. Търсенето на топлота обаче не е единствената причина, която кара мъркащите ни любимци да спят върху нас.
 Котките, норвежка горска, съветска синя и кои са най-красивите породи
Най-красивите породи котки

И тези, на които симетрията не им е мощната линия

Котките са доста самостоятелни животни и това е реалност. Те обаче са и доста чувствителни, изключително когато спят, тъй като тогава са доста уязвими. Поради тази причина търсят място, което им разрешава да усетят повече сигурност. И макар че знаят, че в дома ни са в сигурност, притискането към нас им дава спомагателна убеденост. Освен това им оказва помощ да заздравят връзката си с нас като техни притежатели.
 Снимка 556517

Фактът, че търсят топлота и отбрана е доста инстинктивно държание, само че като се замислим и ние хората го вършим. Много изследвания демонстрират, че спим по-добре, в случай че сме до индивида, който обичаме. Същото е и при тях - търсят топлота и любов за по-добър сън.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР