Котките са едни от най-обичаните домашни любимци - те са

...
Котките са едни от най-обичаните домашни любимци - те са
Коментари Харесай

Ето кои са най-умните породи котки

Котките са едни от най-обичаните домашни любимци - те са пухкави, гальовни и доста умни.

Ако желаете да си вземете коте, само че то да бъде по-специално и да се откроява от останалите котки, тогава може да се спрете на някоя от най-умните породи. Вижте кои са те съгласно dariknews.bg:
Абисинска котка
Тя е една от най-популярните породи котки в Съединени американски щати. Представителите на тази порода са доста интелигентни и любознателни. Абисинците не са от котките, които може да се нарекат гальовни, само че обичат да бъдат обгрижвани от своите стопани.

Абисинските котки са атлетични, пъргави и обичат да се катерят. Подлежат на дресировка и в случай че методите вярно към тях ще имате за домакински любим гальовна и интелигентна котка.
Балийска котка
Балийската котка доста наподобява на сиамската, отличава я дългата ѝ четина. Всъщност балийците са в основата на сиамската версия, само че с дълга четина.

Балийските котки са известни с грациозното си тяло, изпъкналата муцунка и красивите си цветни точки. Представителите на тази порода са дейни и любопитни. Те са доста лоялни и привързани към стопаните си.
Бенгалската котка
Тази порода котки е известна най-много със своя другоземен тип и впечатляващите си размери. Това е единствената порода котки, която има петниста шарка и наподобява на микс сред ягуар и леопард. Тази порода произлиза от кръстоската на домашна котка с азиатска леопардова котка.

Атлетични и грациозни, те са по-големи от множеството домашни котки. Ако се спрете на тази порода котка, би трябвало да знаете, че тя има потребност от пространство в дома ви, с цел да изразходва силата си.
Бирманска котка
Бирманската котка е енергична и другарски настроена порода, която обича наличието на стопаните си. Тези котки са интерактивни с хората, умни, адаптивни и игриви.

Бирманските котки произлизат от Бирма (сега известна като Мианмар), където се счита, че са били отглеждани от свещеници в храмовете и дворците.
Корниш рекс
Представителите на тази порода котки са извънредно екзотични и за някои хора даже странни. Котките Корниш Рекс са дейни и отзивчиви любимци. Много умни и дейни животни.

Котките от тази порода елементарно се поддават на образование, елементарно може да бъдат научени на команди, само че не очаквайте да извършват всяка ваша команда категорично.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР