Котките и кучетата често обичат да спят в леглото на

...
Котките и кучетата често обичат да спят в леглото на
Коментари Харесай

Защо домашните любимци искат да спят в леглата на собствениците си

Котките и кучетата постоянно обичат да спят в леглото на притежателя си заради няколко аргументи:
Домашните любимци се усещат сигурни и предпазени, когато са покрай притежателите си. Леглото постоянно се свързва с аромата и топлината на притежателя, което обезпечава комфорт и утешение на домашния любим.

Съвместният сън укрепва връзката сред домашните любимци и техните притежатели. Животните са обществени същества и се радват да бъдат покрай своите човешки спътници.

Домашните любимци, изключително котките и кучетата, са привлечени от топли и уютни местенца. Леглото им обезпечава комфортно място да се свият и да останат топли, изключително през по-студените нощи.

Домашните любимци може да гледат на леглото като на част от територията си, изключително в случай че им е било разрешено да спят там от дребни. Те може да гледат на това място, като нещо, което им принадлежи и да се усещат в правото си да го споделят със своя притежател.

Някои домашни любимци може би търсят внимание и любов от притежателите си и спането в леглото е метод за тях да се усещат близки и свързани.

Въпреки че доста притежатели на домашни любимци обичат да споделят леглото си с косматите си другари, значимо е да установите граници, в случай че е належащо, с цел да осигурите добър нощен сън както за домашния любим, по този начин и за вас самите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР